Yongshu greben otkrio podzemnu vodu i nije potonuo nosač aviona i ribare do mora da imaju čvrstu garanciju za život.

- Jul 13, 2018-

Yongshu greben otkrio podzemnu svežu vodu,

i nije potonuo nosač aviona

i ribarima do mora

čvrsta garancija za život

Dugo vremena, osnovni razlog za poteškoće u upravljanju ostrvima Nansha je taj što je suspendovan u inostranstvu. Ostrvo nema osnovnu materijalnu osnovu za život. Čak i ako relativno veliki ostrvski grebeni, životna sigurnost gore pomenutog osoblja mora biti zaštićena transportom na daljinu. Troškovi ovog života su nesumnjivo visoki. Nedavno su istraživači geoloških istraživanja u Kini čuli dobre vesti i pronašli pitke podzemne resurse u blizini Yongshu Reefa u Kini.


Yongshu Reef je 750 nautičkih milja od kopnene Kine, ekvivalentno 1389 kilometara, a rastojanje nije daleko. Prvobitno, to je bio samo mali koralni greben veličine od samo 0,6 kvadratnih kilometara. Međutim, nakon napora Kine da povrati zemlju i zemlju, područje Yongshu Reefa se povećalo na 2,8 kvadratnih kilometara, postajući treće po veličini ostrvo na ostrvima Nansha. Na ovom ostrvskom grebenu, naša zemlja je uspostavila aerodrome i osnovne životne objekte. U 2017. godini, prvi put je na otoku stacioniran deset policajaca i ljudi iz Oslobodilačke vojske.


Iako su u Yongshu Reefu stacionirani oficiri i vojnici, njihovi uslovi života su nesumnjivo vrlo teški. Hrana na ostrvu se mora prevoziti kopno. Pijaća voda uglavnom zavisi od prosipanja morske vode i nema uslove za snabdevanje materijalima za ribare koji idu na pecanje u moru. Kako bi se riješio problem živih materija na ostrvu, Kina nije poštarila napore da riješe slatkovodne resurse na početku rekultivacije.


U tom cilju, još od 2016. godine, kineska vojska je poslala tim vojnih inženjera i tehničkih stručnjaka koji su vodili tim na Yongshu grebenu kako bi otkrili resurse podzemnih voda. Istraživački tim je organizovao 27 tačaka za otkrivanje bušotina u krugu od 0,6 kvadratnih kilometara na ostrvu Yongshu Reef. Nakon istrage i istraživanja, 11 tačaka je pronađeno u 27 tačaka sa podzemnim vodama.


Ove novo otkrivene podzemne vode ne samo da imaju veliku količinu skladištenja vode, već imaju dobar kvalitet vode i mogu u potpunosti zadovoljiti standard direktnog pijenja. Otkrivanje ovih podzemnih voda rešilo je problem korišćenja domaćih voda na ostrvu. Osim toga, oslanjanje na izvrsnu prirodu kineskog naroda koji nije zaboravio da uzgaja povrće, riješena je i materijalna sigurnost ostrva.

Trenutno je Kina izgradila slatkovodno jezero na Yongshu grebenu kako bi zadovoljio osnovne potrebe ostrva. Sa ovim resursima svežih voda, životi oficira i vojnika na ostrvu ne samo da se poboljšaju. Štaviše, ribari koji idu u ribolov u more mogu se osloniti na ostrvo kako bi izbjegli opasnost ili obezbedili snabdevanje živih materijala u teškim morskim uslovima. Ovo je od velikog značaja za jačanje kontrole Kine nad ostrvima Nansha.