Xishuangbanna sumnjao da je meteorit srušen kako bi osvjetio pola noćnog neba

- Jun 02, 2018-

Xishuangbanna sumnjao da je meteorit srušen kako bi osvetio polovinu noćnog neba

Kina News Service, Kunming, 1. juna (Chen Jing) U večernjim satima, meteor je prešao noćno nebo, kratak video koji je osvetio pola neba bio je cirkuliran među ljudima u Yunnan-u. Novinar potom potraži potvrdu Seizmološkog biroa prefekture Xishuangbanna, provincije Yunnan. Osoblje je odgovorilo da su u večernjim satima u Jinghong City-u stvarno bile jasnije ogrebotine, te večeri otprilike oko 10 sati, čineći pod uglom od oko 70 stepeni. Sudeći po opštem iskustvu, 70% može biti pad Meteorita.


U večernjim satima, nekoliko korisnika postavilo je povezana videa na Weibo i WeChat krug prijatelja. Na raznim video snimcima, tamna svetlost iznenada se pojavila na nebu i privukla se na horizont da bi napravila dugačak "rep" koji je osvetio pola neba. Na noćnom nebu u videu nije bilo čudnog zvuka. Kada je izvor svetlosti bio u dodiru sa tlom, svetlo je nestalo.


Novinar se tada obratio Seismološkom birou prefekture Xishuangbanna. Član osoblja je rekao da je to tačno. Oko 10 sati uveče uveče, svetlije svetlo je prešlo nebo Jinghong Citya, formirajući ugao od oko 70 stepeni uz zemlju. "Opšti vatromet nije tako svetao i nema zvuka, a kada dodirnu zemlju, svetlost nestaje. Prema opštem iskustvu, mogućnost meteorita je oko 70%".


4. oktobra 2017. godine došlo je do pada meteora u Shangri-La, Tibetskoj autonomnoj prefekturi Diqing, provinciji Yunnan. (Završi)

blob.png