Vase cvjetne aranžmanske vještine, ubacivanje značajnih efekata

- Jul 09, 2018-

Vase cvijeće aranžiranje vještina, ubacivanje karakterističnih efekata

Ljudi koji vole da uzmu cvijeće kući definitivno će predstavljati ideju korištenja cvijeća kao ukrasa, ali to nije samo slučajni aranžman. Tehnika rasporeda vaznih cvetova je vrlo posebna.

blob.png

1. Metoda grupisanja grupe: Neke cveće divlje trave su lepe i šarene, ali cvijeće su vrlo male. Jedan ili dva cvijeća ne odražavaju lepotu, a dobri efekti često moraju biti koncentrirani prije nego što se otkriju. Dakle, cvet se može držati u grupi kada je cvet postavljen, vezan konopcem ili žicom, a zatim umetnut.


2. Metoda dela cveća: Veličina cvetne utičnice je ograničena. Ponekad, da bi napravili veliki cvetni aranžman, nije dovoljno samo da se oslonite na cvetnu utičnicu. Da biste organizovali više cvijeća, možete zajedno staviti nekoliko cvijeća i napraviti ih zajedno sa nekoliko malih grana.

blob.png

3. Umetanje cveća i metoda odbijanja: Prilikom korišćenja drvenog cvetnog cveta, on će se neizbežno susretati sa ogromnim grančicama cveća i laganim utičnicama, što dovodi do smeštaja. U ovom trenutku, možete sipati cvetnu utičnicu sa jedne strane crijeva za povećanje gravitacije.


4. Metoda zaptivanja žice: Da bi se podržale određene grane i prevazišle nedostaci cvjetnog oblika, cvet može biti spiralno oblikovan. Koristite žicu s tvrdoćom koja je dovoljna da savijete grane da se okreću oko zapletenih grana i savijte ih prema sopstvenoj ideji. Međutim, žica ne bi trebalo da bude previše gusta i ne može uticati na ukrasni efekat cvetnog aranžmana. Ako je potrebno, nanijeti sloj zelenog tkiva na žicu ili nanijeti zelenu boju. Na taj način, zakrivljenost cvjetnih grana može se slobodno menjati i šta god žele. Ova metoda se koristi za tretiranje mekih grana.

blob.png

5. Metoda žičane navoja: centar cvjetnog stabla nekih cvijeća je prazan, kao što su kalendula, cvet zelena i cvet gerbera itd., Možete odabrati umjereno tanku žicu, ubačenu iz reza ili iz cvijeta Centralno ubacivanje . Ova metoda ne utiče na pojavu grane cvijeća, već čini i grane gipsa slobodno, ali se ne mogu koristiti ne-šuplje gljive, kao što su karanfil, hrizantema itd. U procesu žičnog navoja, ako je teško proći kroz gornji dio grane i bliskog cveta, on bi trebao biti zasnovan na detaljima, ili samo dovoljno, ne u potpunosti prodire u cvijetnu granu, ili odjelu kroz srce i odjel oko oko zapleta.


6. Klin dizajn: Za grubo drveno cvijeće, kako bi se postigla prirodna ljepota savijanja, a bez tragova vještačkog, možete koristiti triangularne klinove za ubacivanje u grane u obliku koji treba oblikovati. Klinovo drvo zahteva isti biljni materijal. Debljina bi trebala biti u osnovi ista. Škola cvijeća napravljena na ovaj način je mekana i prijatna, a općenito je sramota i ne utiče na apsorpciju vode od strane grana.


7. Tehnika savijanja uzimanja: Kut savijanja tehnike drvenog cvijeća nije veliki. Takođe možete koristiti makaze za kosenje cvetnog stebla. Dubina reza ne bi trebalo da prelazi 2/3 prečnika stebla. Zatim koristite obe ruke da drže strane reza i polako savijte grane. . Ako je žilavost grane jaka, u rezove se mogu staviti mali komadi drveta.


8. Metoda Rolling Leaf: Postoji nekoliko cvjetova kao što su listovi eukaliptusa, trake za knjige itd., A izvorni oblik se može promijeniti curlingom. Metoda je da uzmete list i obrišite ga, koristite tanki štap kako biste savijali oštricu od vrha sečiva do stabljika lista i izvadite tanku palicu za ponovljeno razbijanje dok se ruka ne oslobodi, a sečivo i dalje ima odreñeni zavoj. Ako se spirala izrazi, sečivo se može okretati dijagonalno i spirale nakon oblikovanja.