Vase cvjetne aranžmanske vještine

- Mar 30, 2018-

Vase cvjetne aranžmanske vještine

1. Metoda vezivanja grupe: Neke divlje cvijeće i cvijeće su svijetle i atraktivne, ali cvijeće je vrlo malo. Jedna ili dve grane cvijeća ne odražavaju Sjedinjene Države. Dobri rezultati se često koncentrišu pre nego što se mogu otkriti. Zbog toga, u cvetnoj aranžmanu, cvijeće se može spojiti i povezati sa užetom ili metalnom žicom, a zatim umetnuti.

blob.png

2. Metoda cvetne utičnice: Veličina cevne utičnice je ograničena, a ponekad nije dovoljno napraviti veliki raspored cvijeća. Za višestruke cvetne aranžmane, nekoliko cvijeća može se spojiti i prikovati zajedno sa nekoliko grančica.

blob.png

3. Metoda preokreta cvjetnog cveta: Pri korištenju drvenih aranžmana, neizbježno je susjedati cvijetne grane, svjetlo cvetnog snopa, uzrokujući nastanak fenomena. U ovom trenutku, utičnica cveta se može prevrnuti na strani cijevi za povećanje težine.


4. Metoda vezivanja žice: Da bi se podržale neke cvetne grane i prevazišle nedostaci u obliku cvijeća, cvijeće se može rotirati i zakriviti. Metalna žica s tvrdoćom koja je dovoljna za savijanje grane je omotana oko zapletenih grana i savijena prema sopstvenim idejama. Međutim, metalne žice ne mogu biti previše guste i ne mogu uticati na ukrasni efekat cvetnog aranžmana. Ako je potrebno, možete provući žicu s slojem zelenog tkiva ili nanijeti zelenu boju. Na taj način, zakrivljenost cvijetne granice može se slobodno promeniti i može učiniti kako je ugodno. Ova metoda se koristi za tretiranje mekog cvijeća.

blob.png

5 žica kroz srce metoda: neki centar stabljike je prazan, kao što su kalendula, cvetovi celera i gerberi itd., Možete odabrati debljinu umjerene žice, ubaciti iz reza, također možete iz stamena Umetnuti centar . Ova metoda neće utjecati na pojavu cvjetnih grana, ali također može napraviti grane gripa slobodno, ali ne-šuplje cvijeće grane, kao što su karanfil, hrizantema i sl., Se ne mogu koristiti ovom metodom. Tokom procesa navoja kroz žicu, ako je teško proći kroz period gornjih i skoro cvetnih grana cvjetnog grane, detalji trebaju biti zasnovani na detaljima ili može biti prikladno zaustaviti ga u potpunosti prodire kroz cvijetnu granu, ili odjeljenje prolazi kroz srce i uznemiravanje odjeljenja.


6. Metoda ubacivanja klina: Za grube, tvrdo drvenasto cveće, kako bi se postigla prirodna zakrivljenost lepote, bez otkrivanja veštačkih tragova, trougaono klinasto drvo se može koristiti za umetanje u oblik reza grane. Klinovo drvo zahteva upotrebu istog biljnog materijala. Debljina bi trebala biti u suštini iste veličine. Škola cvijeća napravljena na ovaj način je mekana i prijatna za oko, ali uopće je vrlo sramota i neće utjecati na apsorpciju vode od strane grana.

blob.png

7. Tehnika savijanja savijanja: Kut savijanja potreban za tehniku drvenog cvijeća nije veliki. Škare se takođe mogu koristiti za prorezivanje stabljika. Dubina zareza ne bi trebala biti veća od 2/3 prečnika stabljika, a onda obe strane reza treba držati obe ruke, a grane treba polako savijati. . Ako je žilavost pucanja jaka, ubacite male komade drveta u rezove.


8. Metoda rolne liste: Postoji nekoliko cvjetova kao što su list eukaliptusa, trave za knjige itd., Mogu promijeniti izvorni oblik curlingom. Metoda je da uzmete sečivo i iskoristite tanku palicu kako biste savijali oštricu od vrha do listova krila i izvadite tanku palicu za ponovljeno trljanje dok se ruka ne oslobodi, a sečivo i dalje ima određeni nagib. Ako želite da pokažete spiralni oblik, možete se okretati oštricom dijagonalno i učiniti ga spiralno nakon oblikovanja.