Cvijeće u kancelariji prebrzo preterano, šta treba da radite?

- Jun 05, 2018-

Cvijeće u kancelariji prebrzo preterano, šta treba da radite?

U savremenom društvu, cvetni aranžman kao relativno elegantna umetnost postao je hobi za sve više i više ljudi. Xiao Bian ima nekoliko prijatelja oko nje koji su studirao u umetničkoj klasi. Zapravo, ne samo da cvetni aranžman može učiniti da kuća bude lepša i održivija, već može i poboljšati estetiku i strpljenje. Ali aranžman cvijeća nije pitanje ubacivanja cvijeća u bočicu. Morate obratiti pažnju na mnoge detalje. Ne bi trebalo samo da obratite pažnju na kolokaciju, već morate razmišljati o načinima za produženje života cveća. U suprotnom, cvijeće će uskoro umoriti i umiriti. Kako možemo produžiti život aranžmana?


Prvo, izaberite sveže cvijeće

Ako želite da cvijeće potraje u vašim rukama, potrebno je pažljivo primetiti prilikom izbora cvijeća: ako je voda blatna, a stabljika i listovi su žuti s sluzom, ovaj cvet nije dovoljno svježen. Molim te odustaj. Treba odabrati cvijeće koje imaju relativno čiste stabljike i lišće, a zatim posmatraju rast i status cvijeća. Stvarno sveže cveće će uvek otkriti svež vazduh. Država je energična, a latice su ispunjene zahvalnošću.


Drugo, moramo učiniti dobar posao

Kada se cvetovi odvedu kući, moraju se smanjiti na vrijeme. Prilikom sečenja lignje, rezovi se poželjno preseče na bočne slojeve od 45 stepeni kako bi se sprečile bakterije cvetnih korenja od oštećenja cvijeća. Površina za apsorpciju vode se takođe može uvećati i cevi za apsorpciju vode mogu biti glatke. Može ostati duže. Neki drvenasti cvjetni materijali, kao što su drvene hortenzije, voskaste šljive i slično, mogu se odrezati na kraju epidermisa ili seći na poprečni rez ili srušiti čekićem na kraju 3-4 cm položaja kako bi maksimizirali područje apsorpcije vode.

Osim toga, za cvjetanje grane koje sadrže mnoge sokove, kao što je poinsettia, ne bi trebalo odmah biti ubačene u vodu nakon sečenja, već sječiti površinu u plamen svećice ili alkoholne lampice za ožiljku i isecati neke progulirane dijelove i zatim dezinfikujte i koristite ih. Operite čistom vodom i na kraju ubacite vodu kako biste sprečili njegovu sušenje zbog prevelikog gubitka sokova; ako je cvet koji ne proizvodi mlijeko, isjeći ga u vodu kako bi se sprečilo više vazduha da uđe u kraj stabljike kroz rez, blokira ulaz u stub potrebnu vodu; karanfilići Ne gajite grane na grane. Hrizanteme se najbolje koriste za zamenu stabljika ručno.

blob.png

Treće, moramo brzo ubiti i eliminisati infekciju

Dodavanje sirćetne kiseline, limunske kiseline ili izbeljivača u vodu može inhibirati rast bakterija, ali koncentracija ne bi trebala biti prevelika; nanošenje soli, alkohola, aluma, mente, ulja itd. u rezu može inhibirati rast bakterija i produžiti životni vijek cvijeća, ali zapamtite samo jedno od njih može se koristiti.

Osim toga, moramo dezinfikovati rezanje cvijeća kako bi se osiguralo da grane cvijeća koje su potopljene u vodu nisu podložne infekciji. Najčešće korišćene metode su opekotine vruće vode, vatra, soli, sirće, kiselina ili bazi alkalije. Metoda lepljenja je staviti 2-3cm lignje u ključnu vodu i opekotati ga oko 2 minuta. Odmah ga isperite u hladnu vodu i ubacite u vazu. Generalno, pogodno je za cvijeće sa mekim stabljima i prugama, kao što su tulipani i cvijeće božura. Metoda sagorevanja se odnosi na upotrebu alkohola na rezu i stavljanje u plamen za spaljivanje. Kada je rez na blizu izgorelosti, ubacite vazu, ali ovu metodu treba koristiti samo za drvene biljke ili grube i krute biljke, kao što su karanfili, šljiva, božur, hrizantema.


Četvrto, može dodati odgovarajuću količinu pilula u vodi

Unošenje praškastog polupeptidnog aspirina ili vitamina C ili odgovarajuće količine borova kiselina, sumpora ili 0,1% solne kiseline u 500 g vode utiče na produženje cvetanja. Ali zapamtite da bez obzira na to što dodate, voda u bočici će se promeniti jednom na dva dana, a vi ćete morati očistiti listove. Listovi koji su potopljeni u vodu treba potpuno ukloniti jer će izgubljeni listovi zagađivati vodu i ometati efikasnost upijanja vode stabljika. Takođe će učiniti hranljive materije u vodi nepotrebno konzumirati.

blob.png

Peto, kako bi se izbjegla direktna sunčeva svjetlost, daleko od zrelih voća

Nakon što se bočica za vodu ubaci u rezano cveće, ne stavljajte ga direktno na sunčevu svetlost, niti ga postavite bliže izvoru topline. U suprotnom, cveće će biti lako zahvaliti. Pored toga, rezani cvetni aranžmani ne smeju se postavljati u blizini zrelih voća, jer će zreo voće i povrće puštati puno etilena, što dovodi do pada cvijeća, kao što su ruža, karanfil, narcis, frezija, ljiljani, zvezde i drugi gasovi u voće su veoma osjetljive.

blob.png

Šesto, mogu se preduzeti hitne mere

Ako je cvet porodice nažalost već dehidriran, možete takođe preduzeti mjere prve pomoći. Kada lignje počinje da se zaklači, lignje završi 3 ~ 6 cm, a zatim ga stavite u posudu punu hladne vode da biste izložili samo glava cveća. Oko 1 do 2 sata će se obnoviti, ovaj metod je posebno pogodan za ruže.