Sukulente sa velikim ili malim biljkama?

- Dec 06, 2017-

Često je teško reći koju veličinu lonca vam treba za vaše sukulente i aranžmane. Kao opšte pravilo, preporučujem da ostavite oko pola inča prostora između vaših sukulenata i ivice posude, tako da će imati malo prostora za širenje i rast. Previše prostora može zapravo sprečiti da sočnost postane mnogo veća, jer se koreni šire pre nego što soćnjava ima vremena da uhvati. Ako kupite dvo-inčne sočne, a   2,5 inča je općenito dobar izbor ako ga sama posadite.

Ako kombinujete mnogo sukulenata u vašem aranžmanu, želeli biste da ostavite malo prostora oko svakog od njih, tako da će im biti prostora za širenje. Čvrsto spakovani aranžman kao što je on dole će izgledati divno čim se to završi, ali će generalno sprečiti da se sukulenti rastu dosta vremena i izgledaju porasli jer se sukulenti pokušavaju proširiti ili širiti. Dajte im malo prostora za disanje kako bi omogućili novi rast.

Iako postoji puno stvari koje treba uzeti u obzir prilikom odabira posude, to je i dalje zabavan dio rastućih sukulenata.

Baike Biološka tehnika. Co., Ltd. specijalizirana je za istraživanje i proizvodnju zemaljskih zatvorenih i otvorenih posuda za plantaže sa lepim izgledom, naš biljni lonac je napravljen od biodegradabilnih sastojaka poljoprivrednih i šumskih ostataka. Pomoću vašeg sukulentnog biljka se zdravi.