Državno vijeće pokrenulo prevenciju i kontrolu epidemije pneumonije

- Feb 11, 2020-

Državno vijeće pokrenulo epidemiju pneumonije

Prevencija i kontrola

     Trenutno Centralni komitet stranke i Državno vijeće ujedinjuju i vode ljude cijele države na provođenju prevencije i kontrole epidemije pneumonije od nove koronavirusne infekcije. Savjetodavno vijeće Državnog vijeća odlučno je provelo važne upute generalnog sekretara Jinpinga o sprječavanju i kontroli epidemije i duhu odgovarajućih obavijesti Centralnog odbora stranke i Državnog vijeća, strogo su provodili različite mjere prevencije i kontrole, i organizaciju rada za sprečavanje i kontrolu epidemije provesti na uredan način.


Nakon epidemije, Ured savjetnika Državnog vijeća brzo je preusmjerio svoj trenutni fokus na prevenciju i kontrolu epidemije prema odgovarajućim rasporedima, te je izvršio prevenciju i kontrolu epidemije trenutno najvažnijeg zadatka. Nakon istraživanja skupine stranke, u uredu savjetnika Državnog vijeća osnovana je vodeća skupina za prevenciju i kontrolu nove epidemije koronavirusa koja je uglavnom odgovorna za izravno vođstvo i raspoređivanje drugova. Članovi stranačke grupe odgovorni su za podjelu rada, a svako odjeljenje će provoditi posao prema podjeli rada. Prvi je detaljno saznati putničku situaciju kadrova i radnika tokom Festivala proljeća. Od osoblja se traži da svakodnevno izvještavaju o svom zdravstvenom stanju i budu klasificirani i upućeni na 14-dnevno promatranje izolacije u kući. Drugo je izbjegavanje gužvi. Provesti produženje praznika proljećnih festivala u skladu s odgovarajućim aranžmanima Državnog vijeća. Manifestacija proljećnog festivala Tea Party za osoblje i bibliotekar koji je prvobitno zakazan da bude nedavno otkazana, bit će otkazana, a svi sastanci i izvaninstatičke istraživačke aktivnosti agencije biće suspendovane. Tijekom razdoblja prevencije i kontrole epidemije primijenit će se fleksibilan radni sustav. Osim potrebnih radnih mjesta kao što su dežurstvo, telegrafija, povjerljivost, štamparija, logistika itd., Možete raditi i kod kuće putem mrežne mrežne kancelarije i drugih metoda. Treće je dobro obaviti posao prevencije i kontrole u uredu. Radnici su dužni da nose maske i ulaze u kapiju ustanove da uzimaju tjelesnu temperaturu. Izvršite javnu sanaciju i dezinfekciju ureda kako biste smanjili mogućnost prenošenja virusa. Zaposleni privremeno primjenjuju sistem podjele obroka i na zahtjev osiguravaju ručkove u kutiji. Četvrto je aktivno promicanje politika za prevenciju i kontrolu epidemije i naučno znanje o zaštiti putem WeChat push-a i drugih metoda. Zahtijevajte od kadrova i zaposlenika da podignu svijest, povećaju samopouzdanje, ne vjeruju glasinama, ne vjeruju glasinama, pokoravaju se cjelokupnoj situaciji, pridržavaju se aranžmana, aktivno surađuju s aktivnostima sprječavanja i kontrole vlasti, vrše pravovremene i istinite dnevne nulte izvještaje, i strogo štite pojedince i članove porodice u skladu sa zahtevima. Poduzmite praktičnu akciju kako biste u potpunosti ispunili uzornu ulogu članova stranke i pobijedili u borbi protiv sprečavanja i kontrole epidemija.


Trenutno se aktivne akcije vode i savjetnik Državnog vijeća, bibliotekar Središnjeg kulturno-povijesnog muzeja i Posebni istraživač Kulturno-povijesnog muzeja Ureda savjetnika, a direktori izložbi nude savjete i prijedlozi. Prema statističkim podacima, od 26. januara do 8. februara, državni savjetnici Tang Min, Zhang Hongwu, Fan Xi'an, Li Yuguang, Zhu Guangyao, Xie Boyang, Qiu Baoxing, Zhang Yuping, Li Wu, specijalni istraživači savjetnika Državnog vijeća Yang Zhiming i Wu Liang, te Ured savjetnika Državnog vijeća Hu Bengang, direktor psihologije u istraživanju politika i bivši savjetnik Državnog vijeća, i You Minjian, ugledni istraživač Centra za istraživanje javnih politika, napisali su ukupno 20 relevantnih prijedloga, a svi oni predati su čelnicima Državnog vijeća putem kanala "preko voza". Centar za socijalna istraživanja Ureda savjetnika Državnog vijeća, zajedno sa Xinhuanetom i drugim odjeljenjima, pokrenuo je na Internetu „Anketni upitnik o utjecaju nove infekcije coronavirusom na pneumoniju na poduzeća“, tražeći i razumijevajući probleme u proizvodnji i rad preduzeća i sa njima povezana mišljenja i predloge. Uredništvo Odbora savjetnika Državnog vijeća pokrenulo je pisanu raspravu. Savjetnici Lin Yifu, Qiu Baoxing, Tang Min, Deng Xiaohong, Shi Yinhong, bibliotekar Cheng Dali, Yang Zhiming, Cao Hongxin, Bian Zhenjia i drugi posebni istraživači odgovorili su na epidemiju i promovirali ostvarivanje glavnih ciljeva ekonomskog i društvenog razvoja. 2. Osigurati uspješan završetak dobrostojećeg društva i „Trinaesti petogodišnji plan“, i iznijeti relevantne stavove i prijedloge.


Ured savjetnika također je ispunjavao dužnosti objedinjenog frontalnog rada, pozdravljajući posebne djelatnike osoblja savjetnika i odražavajući poseban period skrbi.