Sedam saveta za savršen kompost, možete proizvoditi đubrivo u dvorištu sa životnim otpadom

- Jun 27, 2018-

Sedam saveta za dobijanje savršenog komposta,

Možete proizvoditi đubrivo u dvorištu sa životnim otpadom

   

Koje su najčešće nevolje za prijatelje cveća prilikom kompostiranja? Jedno je lako imati insekte, a drugi je vrlo neprijateljski. Rešenje ova dva problema je vrlo jednostavno. Čuvanje tajni u kanti za kompost može izbjeći insekte. Prilikom kompostiranja, ne stavljajte materijale kako biste izbegli mirise.

Da biste napravili plodno, dobro uljano zemljište u dvorištu, morate da savladate sledeće sedam tajni.


Prva stvar: razumeti sastojke komposta


Kada se kompostira, kako bi se kompost učinio savršenijim, potrebno je dve glavne komponente. Proizvedeno zemljište komposta će sadržati dosta ugljenika i azota. Materijal koji proizvodi ugljenik naziva se braon materijal jer su obično sastavljeni od suvog lišća, sijena, piljevine, kartona i suve slame.

Materijali bogati azotom uključuju uobičajene zelene materijale kao što su svježi listovi, listovi svježih sijena i ljuštura itd. Izmjerenje životinja koje normalno vidimo takođe je bogato azotom.


Kada se kompostira, moguće je nanošenje dna slojem tankog sloja vešanja ili nekih stabljika tako da se može formirati sloj vode kako bi se sprečilo kompostiranje materijala i održavalo ga dihanje.


Druga stvar: stvaranje ravnoteže između ugljenika i azota

Prilikom kompostiranja, interakcija između karbida i nitrida ne sme biti neuravnotežena. Takođe moramo obratiti pažnju na izbor kompost materijala. Nakon dodavanja previše pada listova, moramo pravilno staviti i neke listove i pilinge. Izbegavajte prekomerne ugljenične elemente i premalo azota.


Treća tačka: dodavanje kompost materijala


Kada kompostirate, kako provjerite da li kompost održava ravnotežu između ugljenika i azota?


Ako je previše azota, kompost materijal postaje lepljiv. Ovaj put ćete morati dodati određenu debelaciju, seno i povećati sadržaj ugljenika u kompostu.

Ako u materijalu komposta ima previše ugljenika, onda dodajte malo povrća za povećanje azota.


Otpad u kuhinji obično uglavnom sadrži azot, kao što su zajednički listovi, pilingi itd., Dok se defolijacija obično dopunjava ugljenikom, a ti materijali se mešaju u odnosu 1: 4 je najbolji.


Četvrta tačka: vreme za bržu fermentaciju


Kada se kompostira, budite strpljivi. Kompostiranje treba održavati vlažno, a neki crvi se mogu staviti pod kompost materijal. Ovo će povećati brzinu fermentacije komposta i olakšati brže raspadanje.


Kada želite da smanjite miris prilikom kompostiranja, možete pokriti nekoliko listova, sušenu slamu, isečene trave itd., Tako da kao pokrivač možete poboljšati lepotu i smanjiti miris.

Prilikom kompostiranja dodajte slojeve materijala, svaka oko 7 do 10 cm.


Kada se kompostiranje završi, unutrašnji kompost materijal je uglavnom crn na početku, a spoljni kompost materijal je teško raspadati, pa je potrebno obaviti redovnu agitaciju.


Peta tačka: Izbegavajte preteranu vlagu ili prekomerno sušenje


Da biste napravili savršeni kompost, izbegavajte vodu u području, tako da nije neophodno napustiti drenažnu rupu. Kako bi sprečili da se insekti trče, pozicija odvodne rupe mora biti prikačena gazom.

Kada pada kiša, gornji deo kompost-a mora biti pokriven poklopcem kako bi se sprečilo akumuliranje vode u tlu. Ako je materijal za kompost relativno suv, mora se vremenom dodati da bi kompost bio vlažan i nije vlažan.


Kompost treba postaviti na lokaciju koja izbegava prekomerno izlaganje ili prekomjerne padavine.


Šesta tačka: osnova kompostiranja


Po mom iskustvu, uspjeh kompostiranja uglavnom reguliše odnos azota i ugljenika iznutra, kako bi izbjegao određenu količinu materijala, neprekidno akumulirati iskustvo, ne trebaju izgledati previše knjiga, ne treba termometar ili razne cvijeće Compost kante ili različite aditivi.

Sve što treba da uradite je da provedete malo više vremena za eksperimentisanje. Kada stavljate materijale za kompost, obratite pažnju na njihovu količinu.


Kod kompostiranja, redovna agitacija ima određene prednosti. Može iskopati kompost koji je već formiran na dnu, omogućavajući bržem fermentaciji i fermentaciji materijala u celokupnom kombinu, pomažući da se dobije savršeno tlo komposta.


Sedmi: Budite strpljivi


Neki iskusni stari vrtići mogu napraviti vrlo dobro zemljište za kompost za nekoliko sedmica, naravno, kako bi tečno đubrivo učinilo bržim.

Međutim, prosečan cvetni drug je generalno tri meseca do više od šest meseci, kako bi proizvela potpuno fermentirani kompost. Materijal komposta mora biti potpuno raspodeljen i pretvoren u crno tlo tako da se kompostiranje završi.


Materijali za kompostiranje ne smeju da koriste neke mlečne proizvode ili mesne proizvode. To će uticati na kompostiranje i fermentaciju komposta, i lako će privući bube i proizvesti neprijatne mirise.