Original Of Chrismas

- Dec 24, 2019-

Original Chrismasa

Božić je proljetni festival za strance. Za njih je ovo sretan dan kada su dali ostavku i dočekali novo. Pa koliko znate o podrijetlu Božića, porazgovarajmo s vama o tome kada je Božić nastao.

image

Božić 25. decembra dan je slavlja utemeljitelja kršćanstva Isusa Krista i to je najveći i najpopularniji praznik u Sjedinjenim Državama.


Prema svetoj Bibliji hrišćana, Bog je odlučio da se njegov tek rođeni Sin, Isus Krist, treba roditi na svijetu, pronaći majku i živjeti na zemlji kako bi ljudi mogli bolje razumjeti Boga, naučiti voljeti Boga i bolje vole jedni druge. „Božić“ znači „Slaviti Krista“, slaviti trenutak kada je mlada židovka Marija, rodila Isusa.


Maria je zaručena za stolara Josepha. Međutim, prije nego što su živjeli zajedno, Josip je otkrio da je Marija trudna. Budući da je Joseph bio pristojna osoba, i nije želio razgovarati o tome da izgubi lice, htio je tiho raskinuti s njom. Dok je razmišljao o tome, Božji anđeo se pojavio u snu i rekao mu: "Ne mrdaj, oženi se Marijom kući. Dijete koje nosi je od Duha Svetoga. Rodit će dječaka, a ti dajte djetetu ime Isus, jer će ljude spasiti od grijeha. "

image

Iako nije jasan Isusov rođendan, prije otprilike 2000 godina, kalendar dijeli vrijeme na prije BC (prije rođenja Isusa Krista) i post-AD (AD je latinska kratica, što znači "s nama Lord-Age" od Isusa "). Tokom prvih tristo godina nakon naše ere, Isusov je rođendan slavio u različite dane. Konačno, 354. godine nove ere, crkveni čelnici 25. decembra proslavili su rođendan Isusa Krista.

image

Na Badnjak roditelji će tiho pripremiti poklone za djecu i staviti ih u čarape. Vrhunac Badnjaka je događaj u Christ Churchu. Misa na Badnjak obično se dijeli na dva puta, jednom se održava u 9 do 22 sata za sabor; drugi je misa u ponoć, koja je vrhunac Badnje večeri. Ponoćna sveta misa završila se u ponoć, kada se približava Božić, često popraćen crkvenim zvonima, zvonjavom oproštenja, blagoslova i radosti i sreće svijetu.


Božić je važan odmor za kršćane u spomen na Isusovo rođenje. Prema Bibliji, Isus je rođen u malom gradu u Judeji-Betlehemu. U knjizi je zapisano da je Djevica Marija začeta Svetim Duhom. Kada se sa suprugom Josipom vratila u svoj rodni grad, svi su hoteli bili prepuni. Stoga je Marija bila prisiljena roditi Isusa u jaslama. Kaže se da su, kada je Isus mirno spavao u jaslama, na krajnjem istoku, tri doktora pratila sjajnu zvijezdu na nebu da pronađu Isusa i klanjali mu se. Pastir je u pustinji čuo i glas anđela na nebu, koji im govore dobre vijesti o Isusovom rođenju.


Danas je Božić postepeno odmakao od svoje izvorne snažne religiozne prirode, postajući više od običnog vjerskog praznika, polako postaje obiteljsko okupljanje, zajednički obrok i tradicionalni zapadni folklorni festival za djecu.