Način održavanja buketa za Valentinovo?

- Aug 16, 2018-

Način održavanja buketa Valentinovo


Sutra je Valentinovo. Kako vam je stalo do cvijeća kada primate cvijeće?


Zatim ću vam predstaviti nekoliko načina održavanja ovog cvijeća, tako da će ovo cvet ljubavi uskoro umreti.


Način održavanja buketa Valentinovo

Kako održati buket primio Valentinovo

blob.png

1. Metoda rezanja vode postavlja grane cveta u vodu i preseca ih tako da rezovi ne dolaze u dodir sa vazduhom kada napuste majčino tijelo, ali mora se napomenuti da glava cvijeta mora biti izložena površini vode .


2. Metoda toplotne obrade Postoje dve metode toplotne obrade: metoda potapanja i metoda gorenja. Uronjena metoda je da potapi kraj cvjetnog ogranka cvetova bilja u vreli vodi 10 sekundi ili vruće vode 2 minuta, a zatim ga izvadi u bočicu, koja može služiti kao infarktni rez. Sprečiti prosipanje tečnosti cvetnog tkiva, čime produžava period cvetanja. Metoda spaljivanja je staviti kraj cvjetnog ogranka drvenog cveta na plamen 2-3 minuta, a onda isecati cirkulisanu cvijetnu granu u mali alkohol i isprati ga 1 minut, a zatim isperiti u bocu i isperiti u bocu. Cevno tkivo cvjetnog grane sprečava se blokiranje, a bakterija se sprečava da se odjeća cvjetnom granom, tako da se cvet stalno snabdeva vodom.

blob.png

Način održavanja buketa za Valentinovo 3, fizički tretman reza je da sečenje reza urezuje u rezanje cvijeće grane kako bi se povećala površina apsorpcije vode cvijeće; druga je da razbije granu nekih grana i stabljika, direktno slomljena rukom da uvećava rez, a cevno tkivo cvjetnog grane nije uništeno; treća je podeliti uzdužnu površinu reza na nekoliko delova i ubaciti mali kamen da bi se otvorio rez; Četvrta je da nežno stavi kraj cvijeće grančice oko 3 cm da bi se povećala apsorpcija vode. Područje, produžavajući život cvijeća. Pod normalnim okolnostima, preporučljivo je koristiti kosi postupak striženja i rezanja trave i drvo cvijeća, a treba se koristiti i način preklapanja i razbijanja drvenog cvijeća.


4 Povećati hranu kontejnera cvetnog aranžmana može dodati šećer, vitamine, hormon rasta, lekove za liječenje lijekova itd., Može produžiti vrijeme konzervacije cvijeća, ali također može proširiti cvetni period, ali mora biti prikladan.


Način održavanja nakon umetanja vaze

blob.png

1. Čistu vodu treba očistiti kada koristite vodu. Ako se koristi vodovodna voda, treba ga staviti dan i noć pre upotrebe.


2 Umjerena dubina vode treba da bude iznad reza, površina vode i vazduh treba da imaju najveću kontaktnu površinu. Dubina vode kontejnera tipa tray bi trebalo da bude namočena u visini reza za rezanje cveća kako bi se osiguralo da incizija cvijeća crijeva može apsorbirati vodu u vremenu; dubina vode kontejnera za bočice treba da bude na najširem delu tela flaše, jer su površina vode i površina za dodavanje vazduha najveća. Pogodno za nesmetano kretanje cvjetnih grana, smanjujući bakterijske infekcije.


3. Često menjate vodu svake proleće i leto kako biste promjenili vodu svakih 1-2 dana, mijenjate vodu svakih 2-3 dana u jesen i zimi (kako biste spriječili pogoršanje vode bočice, možete staviti malu količinu soli i drugih konzervansa). Kada menjate vodu, uklonite preostale cvijeće i lišće, pravilno odsečite grane cvijeća, zamijenite rezove i prskajte vodu na cvijeću.


4. Postavljen u razumnom ljetu treba izbjeći jaku direktnu sunčevu svjetlost, zima bi trebala biti malo dalje od grijanja, inače će ubrzati disanje cvjetnih grana i isparavanje vode, što će lako dovesti do cvijeća.


Kako održati svoj buket za Dan zaljubljenih Ustanite i pustite miris ljubavi ispuniti svoj svet.