Pejzažne spasilačke mjere nakon tajfuna

- Aug 13, 2019-

Pejzažne spasilačke mjere nakon tajfuna

Tajfun "Likima" tranzit uveliko je utjecao na uređenje grada, uzrokujući da stabla propadaju i lome grane. Mnogi se građani žale. Prema zakonu rasta drveća, granično vrijeme za obnovu palećih stabala je 5-7 dana. Pravovremene i naučne mjere su ključ za opstanak stabala. Kako bi se učinkovito ojačalo olakšanje katastrofe, formuliraju se posebne mjere uređenja okoliša nakon tajfunskih katastrofa kako bi se osigurala naučna pomoć nakon katastrofe. za referenciju.


Prvo klasifikacija i uklanjanje stabala


1. Novo zasađena stabla s laganim oštećenjem korijena mogu se izravno ispraviti, dopuniti zemljom i popraviti;


2. Za drveće s lomljenim korijenjem ili granama, kao što su slomljeno korijenje i polomljene grane, treba obrezati oštećeno korijenje i grane, a zatim izvršiti ispravljanje, prljavštinu i učvršćivanje;


3. Drveće koje je slomio glavni korijen treba obrezivati prije ispravljanja, a visoka stabla s posebno ozbiljnim oštećenjima korijena mogu se prvo odsjeći, potom ojačati, zaprljati i popraviti;


4. Za viša stabla ili drveće visokih vrijednosti, poput obje strane ceste, parkova, stambenih područja i drugih važnih lokacija i vrsta drveća, može se fiksirati nosač nosača;


5. Za sve polomljene i lomljene grane, uključujući i lomljene i razdvojene grane, treba ih obrezati na vrijeme kako bi se spriječila infekcija štetočinama i bolestima, te u sjekuti koristiti vazelin, boju, asfalt, karbendazim cementni malter ili mješovite bakterije. Linghuang žuto blato koristi se kao sredstvo za oblaganje za brtvljenje;


6. Osušite okolna područja poplavljenog drveća i zelenih površina, smanjite nivo vode i osigurajte lišće i korijenje biljaka. Kad je sadržaj vode u tlu pogodan, tlo oko drveća i zelenih biljaka na vrijeme će se oraniti i zaprljati da poveća propusnost korijena i obnovi rast.


Drugo, ispravljanje tehničkih mera


1. Pripremite se prije pravljenja.


(1) Zahtevi za obrezivanje: Potopljena stabla su istaknuta. Potrebno je držati grane na tri nivoa, obrezati zaostale grane, odrezati razdvojene šipke, odrezati grane i lišće i obrezati rane na vreme kako bi se primijenio duh za zacjeljivanje rana, nanijeti rane i pospješiti zarastanje rana.


(2) Zaštita korijena. Zaštitite korijenski sistem, minimizirajte oštećenje korijenskog sustava i posipajte listove 150 puta inhibitorom transpiracije.


2, iskopajte rupu.


Rupe treba iskopati u obrnutim stablima, ostavljajući prostor za drveće.


3, ispravljanje


Ljudi ili mehanizacija podižu palo drveće i podržavaju drveće. Prilikom podizanja ručno ili mehanički obratite pažnju na povezane dijelove kako biste izbjegli oštećenja kore, pri podizanju obratite pažnju na smjer i izbjegavajte sekundarno oštećenje korijenskog sustava.


4, fiksna.


Poduprt jelenim ili čeličnim okvirom i ojačan. Nakon fiksiranja, koristite brzu liniju za hranjivo drvo drveta da biste izvršili nadopunu vode u drvetu, dodali hranjive sastojke i vodu, promicali ravnotežu vodene ravnoteže i postigli samopodržavanje tako što ćete usporiti sadnice u najkraćem mogućem roku.


5. Obradite tlo i izlijte korijensku vodu.


Očistite okolinu i ojačajte upravljanje nakon očuvanja. Prilikom zalijevanja korijenske vode dodaje se korijenski sustav s agensom za korijenje plus baktericidom tla kombiniranim s hranjivim tvarima, a korijenje se ponovo upotrebljava u intervalima od 7-10 dana, što pogoduje korijenju biljaka.


6. Deratizacija


Sve polomljene i lomljene grane, uključujući i polomljene i razdvojene, treba na vrijeme obrezati kako bi se spriječila infekcija štetočinama i bolestima. Nakon poplave, sadnice se lako napadaju klice, a mogu se koristiti za mankozeb, tiofanat, karbendazim i zlo. Moldicidi i drugi fungicidi spreju za sprečavanje bolesti. Za nove vrste drveća treba obratiti pažnju na pojavu plijesni, korijenjenu trulež, čir i ostale štetočine poput lisnih uši i paukovih grinja.