Jasmin mora biti održan ovako

- Mar 26, 2018-

Jasmine se mora održavati ovako

Jasmin seks je toplo i vlažno i najbolje se razvija u dobro provetrenom, polu-negativnom okruženju. Zemlja je najpogodnija za blago kiselu peščanu tlu koja sadrži velike količine humusa. Većina vrsta je hladno, suša se bori, otporna na mraz, mokre gliste i zemaljsku zemlju. Kada je zimska temperatura niža od 3 ° C, grane i listovi su podložni povredi smrzavanja i umiru ako traju dugo. Listopadne loze su vrlo hladne i suše otporne. Jasmin se može koristiti kao čaj ili kineska medicina. Jasmin potiče iz regiona Jiangnan iz Kine i zapadnog regiona.

Savjeti za konzervaciju:

Prvo, okruženje i svetlost: Jasmine sex Zdravo, vruće, vlažno, ventilisano i prozračno okruženje, potrebno je puno svjetla. Jasmine mrzlica, južni potplati jasmin mogu se kultivisati u zimu, na severu u jesen i zimi treba raditi topli rad, preseljeni u sobu u pravcu prema jugu. Kada je svetlost jaka, grane su robusne, listovi su tamno zeleni, cvijeće su brojne i mirisne, a nedostatak sunčeve svjetlosti je manje čest i manje mirisan.


Drugo, vlaga: Jasmin nije tolerantan na sušu, ali takođe izbjegava vodu, kišnicu, pravovremenu vodu za slamanje ili listovi su skloni žutom. U sunčanim toplim danima u leto, potrebno je voditi dva puta dnevno, jednom ujutru i noću, a ako se utvrdi da se listovi listova vode na lišću prskaju kako bi promovisali rast.


Treće, zemljište: kultivacija jasminskog zemljišta koja je plodna peskovita i poluspješna tla je bolja, u pH od 6 do 6,5 blago kiselog sadnog tla, onda su koreni gusti, robusni rast, kao što je lepljiv kvalitet zemljišta , nedostatak matrice, plodnost Niska, loša ventilacija, korijen sistem je manji, biljke su kratke, stabljike i lišće su vitke, cvijeće male i male.


Četvrto, đubrenje: Ljeto vruće sezone je period rastanja jasmina, primenjuju organsko đubrivo i fosfor kalijumsko đubrivo, kao što je prah kikirikija, kostiju, kalcijum superfosfat i multi-element cvetno đubrivo, primenjeno dva puta mesečno. Jasmin često izgleda bujna, ali ne cvetaju tokom ljetnog perioda rasta. Glavni razlog je to što se primjenjuje previše azotno đubrivo, što dovodi do noge i lisnatog rasta. U ovom slučaju, potrebno je kontrolisati đubrivo i vodu, povećati fosfor i kalijumsko đubrivo i promovirati gestaciju cvetnih pupoljaka. Istovremeno, obratite pažnju Jasminu preselili se na sunčano, dobro provetreno mesto.


5. Obrezivanje: Jasmin brzo raste leti i mora biti blagovremeno obrezan. Positine jasmina su sive i zadržavaju 10 cm do 15 cm u osnovi. Promoviše većinu strašnih pucanja. Ako je rast vrlo prosperitetan, treba ga podići kada raste 10 cm. Drugi snimak je cvetniji i kompaktniji. Nakon nestajanja cvijeća, lignje treba biti odsečeno na vrijeme kako bi se smanjila potrošnja hranljivih materija, a također može promovirati rast novih pogona, što rezultira gustim granama, višestrukim pogibama i više cvetanja.


6. Kontrola štetočina: štetočine od insekata često se nalaze u larve jasmina, insekata skale i crvenih pauka. Oni su najstroži od jula do septembra. Često jedu pupoljke. Može se prskati univerzalnim prahom ili methionom vodom 200 puta, prskanjem svake pola meseca. Jednom, to jest, ne bi trebalo da bude štetočina i bolesti treba prskati, tako da je sprečavanje prvog, vrijeme prskanja sunčano u 9 ujutro i ujutro je u redu, bez vrućeg sunca u podne da bi se sprečilo prskanje.


Sedam, cvetno održavanje: Nemojte prskati vodu na cvetovima tokom cvetanja, kako biste spriječili rano cvjetanje i nestade aroma, jasminski lonac treba premjestiti u sklonište od kiše.


Cvetanje uvod

Jasmin

Jasmin je vrlo hilaran. Sa dobrom konzervacijom, potomni jasmin se može otvoriti tri puta godišnje. Ako je nedostatak đubriva, hranjive materije nisu dovoljne, nakon otvaranja cveta, više neće cvetati. Ako je upravljanje na snazi, može se otvoriti od kraja maja do početka novembra. Ključ je obrađivanje orezivanja, sunčeve svetlosti i đubriva.


Kako cvetati više, molim vas da uradite ovo. Cijela soba je vrlo mirisna.


Da bi potamni jasmin cvjetniji, preduzmite sljedeće mere:


1. Trim. Jasmin je najpropoznatljiviji cvetni sadnjak za 3-6 godina, a potom i starenje iz godine u godinu. Prije kaljenja prolećnog festivala, grane prošle godine mogu se smanjiti na odgovarajući način, ostavljajući bazu od 10 do 15 centimetara, tako da se javlja većina velikih novih pucanja, kao što su nove grane su veoma prosperitetne, trebaju pokupiti srce kada rastu do 10 centimetara, promovira sekundarne pogače, zatim cvetaju Mnoge i kompaktne, visoke dekorativne vrijednosti. Napomena: Obrezivanje treba obaviti na sunčan dan, može se kombinovati sa redovnim listovima, uklonjenim bolesnim granama, a biljke se mogu prilagoditi kako bi se olakšao rast i cvet ploda.


2. Fertilizacija. Jasmin je biljka koja je isečena mnogo puta godišnje, ima višestruke rodne pupoljke i ima godišnji period cvetanja. Zbog toga, potrebna je velika količina đubriva kako bi se održala dovoljna plodnost u kontejnerima. Ovo je važna garancija za cvetanje jasmina. Potkani jasmin prisiljen organsko đubrivo je bolji, ali najbolje je koristiti razgrađeni ljudski izlučak, ili ljudski blato i urin pomešane sa piščevim patkama, svinjskim gnojevima, kolačima od goveda, kolačima (sve moraju biti kuhane). Vreme đubrenja najbolje je kada je posudje tlo belo, a male suve pukotine se pojavljuju samo oko površine zidova bazena. Kada pucnjave počnu klijati, razblaženi stajnjak (fekalije, voda 1: 9) se može iskoristiti da se pere na svakih 7 dana. Kada je cvetanje brzo, koncentracija đubriva se može povećati. Zalijevanje jednom na 3 dana. Kada se otvore drugu i treću seriju cvijeća, zbog odgovarajućih temperatura, cvetanje i snažni rast mogu se primijeniti jednom ili dva puta dnevno. Postepeno kontroliraju đubrivo i vodu, kako bi spriječili biljke da prosperiraju, a tkivo je nežno i teško proći kroz zimu.


Jasmin može izdvojiti ulje jasmina, rezu sušiti u ljeto; letnje i jesenje cveće, osušene za upotrebu. Sa Xin, Gan, hladnim, toplotnom detoksikacijom, efektom vlažnosti.


Može se koristiti i kao jasmin čaj. Prema jedinstvenim adsorpcionim osobinama čaja i osobina pljusiranja jasmina, čaj jasmin koji se obrađuje kroz niz tehnoloških procesa ne samo da održava osvežavajući prirodni čajni ukus zelenog čaja, već i sveže i aromatične arome cvetova jasmina. Dakle, to je najbolje moderno piće prirodnog zdravlja u Kini, pa čak iu svetu. Eterična ulja Jasmin, jasmin parfemi i sl.

Jasmin je čist, bogat i čist. Njen cvetni jezik je odan, poštovan, čist, čast, rustičan, izvrsan i šarmantan. Mnoge zemlje to smatraju cvetom ljubavi. Mladići i žene šalju jasmin jedni drugima da izraze svoju ljubav. Takođe služi kao cvet prijateljstva, koji prolazi među ljudima. Postaviti jasminski vijenac na vrat gosta tako da visi do njegovih grudi, pokazujući poštovanje i prijateljstvo, postajući topla i gostoljubiva bontona.


Cvijet jasmina je funkcionalan, vi ste moj, jer je njen miris šarmantan, a mnogi će je tretirati kao ukras. Na svadbama i drugim svečanim prilikama, to je i veoma odgovarajući dekorativni cvet. Takođe se često koristi u bridalskim buketima. Jasmin čaj je visoko koncentrisani čaj. Međutim, pravi cvet koji se koristi u ovoj vrsti čaja je još jedan cvijet koji je vrlo sličan varijanti jasmina. Jasan izgled čini teško zamišljati da ima slatki i malog cveta. Izlaže "funkcionalnu" aromu kao što govori njen cvet. Dakle, od davnina, to je jedna od glavnih sirovina u raznim parfemima.