Kako sačuvati cveće kada se bledi

- May 22, 2018-

Kako spasiti cvijeće kada se bledi

Uzrok:

1. Da bi se izbjegle izlaganje biljaka, mnogi ljubitelji mesa će pustiti da se biljke stavljaju u prostoriju, nisu očekivali da će dovesti do nedostatka svjetlosti, temperatura u zatvorenom prostoru je prevelika, što dovodi do visokih temperatura gorenja korijena.

2. Ljeti, visoki temperature, listovi biljke i vlaga u tlu previše brzo isparavaju. Ako voda nije zalijevana u vremenu, biljke se lako deflacioniraju.

3. Vreme se brzo menja u leto, a lako je zanemariti uzrok dugotrajnog izlaganja biljaka pod vrelim suncem ili sjenom oblačno vrijeme u kišnim danima.

4. kišno vrijeme na kiši izvan vremena je predugačko, previše vode u slivu, što dovodi do toga da biljke normalno ne mogu udisati, uzimati hranljive materije.

5. Rast biljke tokom leta, snabdevanje hranljivim đubrivom je nedovoljno.

blob.png

Rešenje:

1. Postepeno povećajte količinu vode u biljke: U stanju biljke, mnogi vlasnici istovremeno izlivaju dovoljno vode. Ovo je pogrešna praksa. Pošto je korijen cvijeta već dugo oskrnavljen kada se cvijeće, izvorna funkcija apsorpcije vode je izgubljena. Da bi postepeno povećali količinu vode, jednokratno naglo zalivanje dovelo bi do brze smrti biljke.

2. Povećajte vlažnost okoline: Kada zalijevate biljke, pomerite lonce na hladno mesto i prskate vodu na listovima biljaka. Povećavanje vlažnosti zraka pomaže biljkama da apsorbuju vodu.

3. Ljetna klima je uglavnom visoka temperatura i visoka vlažnost. U ovoj sezoni snažno raste lončana biljka, ali je uvek teško održavati. Često su zanemareni. Xiao Bian vam govori kako to učiniti kako bi uštedeli vreme i napor, ali i vodili računa o vašoj ljubavi.

blob.png

Kako sprečiti:

1. Pogledajte vremensku prognozu Da li su svi razvili naviku da gledaju vremensku prognozu pre spavanja, možete odlučiti kako postaviti ljubavno cvijeće na balkon prema vremenskim uvjetima drugog dana prije spavanja. Ako je drugo vreme toplo i sunčano, možete unaprijed napraviti dobru sjenku. Ako kiša počinje narednog dana, onda morate obratiti pažnju da vidite da li ima previše vode u slivu. Prema vremenskim uslovima, neophodno je pravovremeno prilagoditi potkopane biljke, zatamnjenje, zalivanje i đubrenje.

2. Da biste kreirali hladno ljetno okruženje za cvijeće. Leto je dostiglo vrhunac, a cvetlice na balkonu su raspršene u vremenu tako da unutrašnje cvetno cveće takođe može da udiše svež vazduh. Najbolje je koristiti stalak za cveće kako biste razdvojili visinu lončanih biljaka, što će u velikoj meri koristiti cirkulaciji vazduha. Ujutru vodu treba sipati u skladu sa uslovima posude i zemljišta. Ne pijte hladnu vodu na vreo podne. Hladne i vruće biljke su takođe najopasnije za prehlade. U uzastopnim danima visokih temperatura prskanje vode na lopatice i okolinu za povećanje vlažnosti i smanjenje temperature.