Kako mala cvećara proizvode prelepe sukulente?

- Jul 26, 2018-

Kako mala cvećara proizvode prelepe sukulente?

U održavanju sukulenata, ponekad ne brinite o promeni vaših sočnih biljaka. Mali lonci mogu takođe podići velike komade mesa. Zašto to kažeš? Zato što kada stavljamo meso na veliki lonac, iako je prostor postao veći, zalivanje je postalo problem. Prostor je veliki, a navodnjavanje se mora sipati više od vode u malom bazenu. Ako niste u stanju da savladate potrebu za vodom sučne posude, lako je nagomilati višak vode u zemljištu keramike. Kada sukulentnoj biljci treba manje vode, dugotrajna akumulacija vode može dovesti do mesnatih korena.


Ključna tačka u podizanju malih lonaca je da je lakše razumjeti ritam zalivanja i zalivanja. Ne samo to, većina cvjetnih prijatelja nije posvećivala puno pažnje količini mesa, ali su više zabrinuti zbog toga koliko je dobro meso, ne u redu. Meso sa ukrasnom vrednošću je veoma lepo po pitanju boje i oblika.


Ovde treba da znamo dve tačke unapred, količinu zalivanja i učestalost zalivanja. Te dve tačke lako je miješati u koncept. Količina zalivanja je količina navodnjavanja svaki put, a učestalost zalivanja je broj zalivanja. Voda jednom dnevno ili nedeljno. Zalivanje je vrlo komplikovana stvar. Mnogi faktori u nastavku će uticati na zalivanje: veličinu i vrstu biljke, lokalnu klimu, koja godišnje proleće, leto, jesen i zima, odnos zemljišta, materijal i veličinu cvijeta i okruženje cirkulacije vazduha. Otklanjanje ovih složenih faktora, baš kao i odgovarajuće tlo, razvrstavaju neke od najosnovnijih tačaka, zalijevaju ih na uobičajeni način i čekaju na više razumijevanja i prečišćavanja biljaka.


Adult sukculenti se mogu koristiti u pristupu "single pass, long stretch". Zalijte vodu direktno u posudu ili sipajte 2/3 vode u posudu, jednom nedeljno. Koreni odraslih biljaka su jaki, a novi listovi ili stanje oporavka treba da apsorbuju vodu, tako da se količina vode treba povećati, ali istovremeno ne može se često zalivati, što je lako izazvati ispuštanje i propadanje . Sadnice uglavnom koriste "mali broj čestih" metoda zalivanja. Zalivanje jednom dnevno, svaki put, pustite površinu tla vlažnom, pošto se koreni sadnica retko koriste, previše vode se ne može apsorbovati, ali je lako razmnožavati bakterije ili potopiti korijene da prouzrokuju propadanje.


Ako je to leto, vreme zalijevanja je bolje ujutru, zima treba provoditi popodne lijepog vremena, a proleće i jesen se mogu zaliti. Pod normalnim okolnostima, ne prelijte vodu sa vrha, zalijevanje se mora sipati, tako da morate često osloboditi tlo, tako da zemljano zemljište lako može da apsorbuje dovoljno vode. Za rastuća zimska i srednja postrojenja, zemljište treba održavati vlažno bez vode i zalijevati da se osuši, ni vode niti suviše suve.


Listovi su omamljeni ili omekšani. U suštini, oni će se oporaviti narednog dana nakon zalivanja. Na treći dan usporavanja, oni će se oporaviti. Međutim, ponekad lišća su omekšana i mekana i nisu obavezno nedostatak vode. Vremena zalivanja i nedavni vremenski uslovi su ocenjeni. Uopšteno govoreći, ako je u odsustvu vode, voda će biti napunjena noću, a listovi će biti puni sledećeg dana.


Količina zalivanja ne može biti zasićena. Zahtev je da se biljkama pije pola puno u isto vreme, a unošenje vode treba biti nešto manje od potrošnje. Na taj način, pored prisiljavanja rasta kapilarnih korena biljke, koncentracija šećera u biljkama može se povećati. Razvoj kapilarnih korena može učiniti biljkama zdravom, a akumulacija hranljivih materija omogućava postizanje reproduktivnog rasta. Biljke će dobiti težinu, postati kraće i imati istaknute karakteristike. Sledeći period mirovanja, pilinga i cvetanja takođe ima dovoljno fizičke snage za rješavanje problema.