Kako odabrati najbolje zatvorene biljke?

- Dec 07, 2017-

Jedna od primarnih zabrinutosti kod postrojenja u zatvorenom je obezbeđivanje da tla i voda ne izlete iz zatvorenih posuda i na pod. Prilikom traženja posuda za zatvorene biljke, stoga morate pažljivo odabrati lonce koje su dobro konstruisane i otporne na curenje. Mnogi zatvoreni lonci su dizajnirani sa pločom za ulov ili bazenom na dnu posude da bi uhvatili bilo koju vodu ili zemlju koja pobjegne samu posudu. Ovo će održavati vaše podove čiste i suve dok još uvek omogućavaju tačnu količinu vode za biljke.

Veličina zatvorenih posuda se razlikuje u zavisnosti od nekoliko faktora, uključujući veličinu postrojenja koje planiraju staviti u posudu i raspoloživi prostor u sobi. Mjerite gdje namjeravate postaviti biljku i posudu kako biste osigurali dobijanju odgovarajuće veličine. Namirnice će nesumnjivo biti mnogo manje od podnih posuda, što znači da će se same biljke često razlikovati. Viseći lonci će takođe biti različite veličine i oblika, a vi ćete morati razmisliti o tome kako će se lonci obesiti pre nego što izaberete najbolje lonce za vas. Bez obzira gde se postavljaju lonci, posude za zatvorene biljke treba da budu dovoljno izdržljive da podrže težinu biljke i zemljišta u loncu u bilo koje vreme.

Estetika su, naravno, zabrinjavajuća pri kupovini posuđa za posuđe. Pokušajte odabrati dizajn koji će se uklapati u dekor prostorije u kojoj će biti postavljene biljke. To može značiti usklađivanje posudama sa postojećim nameštajem ili izbor boja koja je komplementarna sa ukupnim dekorom sobe. Dizajn lonaca može se razlikovati, kao što je boja lonaca, a najbolji dizajn i boja u velikoj meri su prioritet. Odaberite dizajn i boju koju volite, ali budite sigurni da dobro funkcionira sa dekorom sobe.

Razmislite o materijalima koji se koriste za izradu posuda u zatvorenim prostorijama. Obavezno odabrati materijale koji na bilo koji način neće negativno utjecati na tlo ili korene biljke; ovo znači izbegavanje materijala koji mogu iscrpljivati ​​hemikalije u zemljište. Izbegavajte i materijale koji će biti oštećeni od vlage u tlu. Određene vrste metala i neke šume mogu početi da gnijeju ili se raspadaju zbog kontinuiranog izlaganja vlazi.

Baike Biološka tehnika. Co., Ltd. specijalizirana je za istraživanje i proizvodnju zemaljskih zatvorenih i otvorenih posuda za plantaže sa lepim izgledom, naš biljni lonac je napravljen od biodegradabilnih sastojaka poljoprivrednih i šumskih ostataka. Pomoću vašeg sukulentnog biljka se zdravi.