Prinudno sletanje

- May 16, 2018-

blob.png

Piloti kineskog putničkog aviona napravili su urgentno sletanje nakon što je vetrobran u kokpitu srušen u srednjem vazduhu.

 

Dva člana posade na letenju Sichuan Airlinesa povređena su kada je prozor avionom raznela dok je krstario na 32,000ft sa 119 putnika na brodu.

 

"Nije bilo upozoravajućeg znaka: iznenada, vetrobransko staklo je uprskalo i napravilo glasan udarac, a sledeće što znam, moj kopilot je bio usisan na pola puta kroz prozor", rekao je Liu Chuanjian za Chengdu Economic Daily nakon što je napravio hitno sletanje .

 

Jedinica za kontrolu letenja je bila ozbiljno oštetila rezultatom nagle dekompresije. Neki dijelovi sistema su, navodno, ispražnjeni iz prozora koji su prisiljavali pilote da leti ručno pre nego što bezbedno slete avion u jugozapadnom kineskom gradu Chengdu.

 

Slike objavljene na kineskim društvenim medijima pokazuju da avion nedostaje jedan od prozora u kokpitu i ošteti kontrolu kokpita.


Jedan pilot, za koji se mislio da je bio prvi oficir leta, pretrpeo ogrebotine i napušteni struk u ponedjeljak u jutarnji drama.

 

Član kabinske posade takođe je povređen u sjećanju, rekla je Uprava civilnog vazduhoplovstva Kine (CAAC).


Avion, Sichuan Airlines 3U8633, napustio je centralni kineski grad Chongqing za glavni grad Tibeta, Lhasa. Na brodu je bilo 128 ljudi, od kojih je devet bilo posade.


Prema internet stranici za praćenje leta FlightRadar24, avion je bio Airbus A319.

 

Portparol kompanije Airbus izjavio je da će kompanija pružiti svu podršku koju zahtijevaju CAAC i Sichuan Airlines.


Prevoznik je rekao na svom zvaničnom Weibo računu da je let imao "mehanički kvar", ali nije davao nikakve dodatne detalje. Rekao je da je premeštao putnike na drugi avion kako bi nastavio putovanje do Lase.

 

Sichuan Airlines, regionalna aviokompanija sa sjedištem u Chengdu, posluje pretežno na domaćim letovima, ali i međunarodno leti u zemljama, uključujući Japan, Kanadu i Češku.

 

Incidenti na srednjem vazduhu koji uključuju oštre vetrobranove doživljavaju prilično redovito, često usled ptičijeg ili udara groma, ali retko se dešava čitav prozor.


Godine 1990. pilot pilota British Airways-a je delimično sisao iz prozora kabine, nakon što je vjetrobransko staklo njegovog aviona razneslo 23.000 stopa. Preživeo je incident koji se dogodio na mlazu BAC-111.


U aprilu je jedan motor na avionu Southwest Airlinesa raznesao i razbio prozor kabine, ubivši putnika koji je povučen delom kroz otvaranje.

 

3. maja, još jedan jugo-zapadni let je napravio hitno sletanje nakon prozora prozora u kabini koja je pukla u letu.

 

blob.png