Veštine cvjetnih aranžmana

- Apr 06, 2018-

Veštine cvjetnih aranžmana

 

Ljudi koji vole da drže cvjetni dom sigurno će iskoristiti ideju korištenja cvijeća kao ornamenata, ali to nije samo pitanje preferencije. Tehnike raspoređivanja Vase cvijeta su vrlo posebne.

blob.png

1. Metoda vezivanja grupe: Neke divlje cvijeće i cvijeće su svijetle i atraktivne, ali cvijeće je vrlo malo. Jedna ili dvije grane cvijeća ne predstavljaju Sjedinjene Države. Dobri rezultati se često koncentrišu pre nego što se mogu otkriti. Zbog toga, u cvetnoj aranžmanu, cvijeće se može spojiti i povezati sa užetom ili metalnom žicom, a zatim umetnuti.


2. Metoda cvetne utičnice: Veličina cevne utičnice je ograničena, a ponekad nije dovoljno napraviti veliki raspored cvijeća. Za višestruke cvetne aranžmane, nekoliko cvijeća može se spojiti i prikovati zajedno sa nekoliko grančica.

blob.png

3. Metoda preokreta cvjetnog cveta: Pri korištenju drvenih aranžmana, neizbježno je susjedati cvijetne grane, svjetlo cvetnog snopa, uzrokujući nastanak fenomena. U ovom trenutku, utičnica cveta se može prevrnuti na strani cijevi za povećanje težine.


4. Metoda vezivanja žice: Da bi se podržale neke cvetne grane i prevazišle nedostaci u obliku cvijeća, cvijeće se može rotirati i zakriviti. Metalna žica s tvrdoćom koja je dovoljna za savijanje grane je omotana oko zapletenih grana i savijena prema sopstvenom koncepciji. Međutim, metalne žice ne mogu biti previše guste i ne mogu uticati na ukrasni efekat cvetnog aranžmana. Ako je potrebno, možete provući žicu s slojem zelenog tkiva ili nanijeti zelenu boju. Na taj način, zakrivljenost cvijetne ograde se može slobodno menjati i može se slobodno uraditi. Ova metoda se koristi za tretiranje mekog cvijeća.


5. provoditi kroz srčani metod: neki centar stabljike je prazan, kao što su kalendula, cvetovi celera i gerberi itd., Možete odabrati debljinu umjerene žice, ubaciti iz reza, također možete iz stamena Centar umetnut. Ova metoda neće uticati na pojavu cvjetnih grana, ali također može učiniti da se grane grize slobodno, ali se ne mogu koristiti ni neupoređene cvjetne grane, kao što su karanfili, hrizantema i sl. Tokom procesa navoja kroz žicu, ako je teško proći kroz period gornjih i skoro cvetnih grana cvijeće grane, on bi trebao biti zasnovan na detaljnim informacijama, ili bi bilo prikladno da ga zaustavi od potpunog prodiranja cvijetnu granu, ili kroz odjeljenje koji prolazi i zaplete oko odjeljenja.

blob.png

6. Metoda ubacivanja klina: Za grube, tvrdo drvenasto cveće, kako bi se postigla prirodna zakrivljenost lepote, bez otkrivanja vještačkih tragova, trougaono klinasto drvo se može koristiti za ubacivanje u oblik reza grane. Klinovo drvo zahteva upotrebu istog biljnog materijala. Debljina bi trebala biti u suštini iste veličine. Škola cvijeća napravljena na ovaj način je mekana i prijatna za oko, ali je uglavnom vrlo neugodna i neće utjecati na apsorpciju vode od strane grana.


7. Tehnika savijanja savijanja: Kut savijanja potreban za tehniku drvenog cvijeća nije veliki. Škare se takođe mogu koristiti za prorezivanje stabljika. Dubina zareza ne bi trebala biti veća od 2/3 prečnika stabljika, a onda obe strane reza trebale bi se držati obe ruke, polako savijati grane. . Ako je žilavost pucanja jaka, ubacite male komade drveta u rezove.


8. Metoda rolne liste: Postoji nekoliko cvjetova kao što su list eukaliptusa, trave za knjige itd., Mogu promijeniti izvorni oblik curlingom. Metoda je da uzmete sečivo i iskoristite tanku palicu kako biste savijali oštricu od vrha do listova krila i izvadite tanku palicu za ponovljeno trljanje dok se ruka ne oslobodi, a sečivo i dalje ima određeni nagib. Ako želite da pokažete spiralni oblik, možete postaviti dijametar dijagonalno i to će biti spirala nakon oblikovanja.