Da li poznajete tri nesuglasice rasta cveća tokom leta?

- Aug 15, 2018-

Da li poznajete tri nesuglasice rasta cveća tokom leta?


Ljeti se način očuvanja prirodno razlikuje od načina radnog vikenda. Hajde da pogledamo tri nesporazuma ljetnog kultivacije i tri stvari na koje treba obratiti pažnju kada novinari podižu cvijeće. Nakon razumevanja, efikasnije je podizati cvijeće!

Tri nesporazuma u leto

Nesporazum

1: Zalivanje više

Neki cvjetni prijatelji misle da je hrkanje cvijeća zbog nedostatka vode, tako da će sipati puno vode bez obzira na vrijeme. Količina vode tokom leta treba biti odgovarajuća u zavisnosti od vrste i veličine biljaka. Vodene i tjelesne biljke treba više zalivati, a suvo i drvo cveće treba manje zalivati.

Zalivanje u različitim godišnjim dobima nije isto. Na primjer, letnje spavaće cvijeće, tulipani, ciklame, geranium, narcis itd. Treba manje zalivati.

Uopšteno vreme za navodnjavanje poželjno je nakon 18 sati pre 10 sati. Nakon svakog zalivanja, sačekajte dok se površinsko zemljište ne osuši, a kada unutrašnje tlo nije suvo, sipajte drugu vodu. Ne samo da mokrirajte površinu zemljišta za potapanje, što će učiniti da cvetni izvor cveta nije dovoljan, što dovodi do defolacije ili čak smrti. blob.png Mit

2: Držati u zatvorenom dugo vremena

Jako ljetno sunce, lako je izazvati opekotine na listovima i korijenskim vrhovima, utičući na njegov rast. Neki cvjetni prijatelji jednostavno pomjeraju cvijeće u sobu, ali u zatvorenom prostoru, teško je izvršiti fotosintezu. Pored toga, zatvoreni klima uređaj se uključuje tokom leta i vazduh je suv. Možete pripremiti mrežu sjenila, napraviti pergolu za cvijeće i ventilirati i dihati.

Količina senke zavisi od karakteristika biljnih vrsta. Na primjer, osmtus osjetljiv mirisom je kao osvetljenje, i može se najviše pokriti kada je previše vreo u podne; biljke poput đona poput rododendrona i gardenije mogu biti postavljene u sjenčanu letjelicu u leto; Wenzhu, Fortune Tree, Chlorophytum i Clivia treba postaviti. U zatvorenom, držite se dalje od direktne sunčeve svetlosti.

Mit

3: Prekomerno rezanje

Mnoga cvijeća rastu vrlo brzo nakon ulaska u leto. Da bi oblik biljke bio prekrasan, potrebno ga je iseći. Preporučljivo je i obrezivanje cvijeća. Prekomerno obrezivanje često utiče na normalan razvoj cvijeća.

Novice cvijeće

Prvo, pogledajte mesto za podizanje cvijeća

Cvijeće novinara treba pogledati mjesto gdje su cvijeće podignute. Kod kuće, prostor je relativno velik. Biljke se mogu podići, kao što su bogata drveća, novac drveća itd .; ali ako su u kancelariji, jer imaju ograničen prostor i javni prostori, pogodni su za podizanje malih zelenih biljnih biljaka, kao što su bijele dlanove, paprati, sukulenti itd.

Drugo, podignite cvijeće i zdrav razum 1

Što se tiče konzervacije, biljke ne treba zalijevati svaki dan, a voda se sipa jednom svake tri do pet dana. Ne dajte previše vode. Stavite gnojivo jednom mesečno do mesec dana, rastvorite ga u vodu ili direktno stavite čestice. 7, može biti.

Ako podižete biljke na balkonu vašeg doma, možete posaditi neke puževe, paunove, marigolde, kimoptere, crabapple cveće, petunije i gomilu crvene boje. Ove biljke su pozitivne biljke i moraju biti garantovane. Biljke su sunčane i imaju puno vode.

Ako se susrećete sa letnjim izlaganjem, isparavanje vode brže, morate svakodnevno voditi, broj zalivanja je dva puta dnevno, jednom ujutro i jednom popodne.

Treće, podići cvijeće i zdrav razum 2

Kada zalivate biljke, možete lijevati biljke pre zalivanja, ubaciti drveni štap ili odložiti štapiće za jelo u posude da biste videli kako je tlo u tlu. Ako je zemljište već suvo, vodite cvijeće i zalijte ih u cvijeće. Propušta curenje vode na dnu bazena.

Pored toga, za biljke koje vole vodu, kao što su paprati, bršljaci itd., One se mogu prskati malim bočicama za sprej sa frekvencijom od 2 do 3 dana.

U pogledu oplodnje, kao novinara, najbolje je da ne lako oplodite cvijeće, jer kada se količina nepravilno kontroliše, lako je nanijeti štetu biljkama.

Pored toga, ako cvet raste malo, možete staviti biljku u ventilaciju ili ga premjestiti do prozora ili promijeniti količinu zalivanja biljke, tako da biljka može apsorbirati odgovarajuću energiju i hranljive materije iz vazduha i vodu da pomogne biljci da troši Teškoće.