Nemojte koristiti posude za cvijeće bez razlike

- Jul 17, 2019-

Nemojte koristiti posude za cvijeće bez razlike

Ako kažete "dobar konj mora biti opremljen dobrim sedlom", onda "dobar cvijet mora biti opremljen dobrim umivaonikom". Uzgoj cvijeća nije samo pitanje zalijevanja i zaprljanja, već i postavljanje pogodnog cvjetnog lonca za cvijeće.

Prije svega, najvažniji faktor se mora uzeti u obzir pri odabiru saksija za cvijeće - vodopropusnost, propusnost plina, što je osnovni zahtjev za većinu sredina za rast biljaka, posebno za korijenje biljaka. Onda u skladu sa svojom situacijom, napravite konačni izbor od drugih faktora kao što su tekstura, izgled i cena lonca za cveće.

1.Pottery basin

Razlog zašto je keramički bazen popularan je zbog toga što ima dobru propusnost vazduha. Možete izabrati prema debljini lončarskog bazena. Što je manja debljina (to je, što je tanji u posudi), to je njegova prozračnost bolja. Naravno, postoje prednosti i nedostaci. Ako preterujete sa propusnošću sliva, morate znati da zadržavanje vode u slivu možda nije jako dobro.

2. Zidni bazen

Bazen pločica je po funkciji sličan keramičkom bazenu, a što je veća propusnost plina, to je lošije zadržavanje vode, ali je cijena jeftinija. Ono što treba da se zna je da se zemljište u potresu bazena za pločice uvek brzo suši, što može oštetiti korenje biljaka na rubu bazena. Osim toga, sama pločica je krhka, zahtijeva brigu i izgleda grubo.

3.Tub

Kada je izrađena od drveća, vrlo je ekološki i dobro napravljena za lonce za cvijeće. Ali nedostatak je to što uzrokuje insekte i bakterije, a lako je pokvariti korijenje biljaka.

4. Porcelanski bazen

Saksije od porcelanskog cveća treba da budu stil koji većina porodica za podizanje cveća bira, ali lonci nisu prozračni, tako da ako odaberete porculanski lonac za podizanje cveća, morate obratiti pažnju da li postoje pore na dnu lonca.

5. Plastični umivaonik

Zbog prednosti plastičnih materijala - lagane, ne lomljive, plastične posude su također vruće-prodaje, ali dobro plastično brtvljenje znači lošu propusnost plina, tako da dugoročna upotreba nije pogodna za rast biljaka.

6. Bambusov lonac za ugljene čestice

Ovo je vrlo funkcionalan lončić za cvijeće. Čestice bambusovog drvenog uglja imaju pore, koje mogu da obezbede stabilan sadržaj vode, a takođe mogu da prilagode vlažnost kako bi efikasno sprečile raspadanje korena. U isto vrijeme, bambus ugljen također može zaštititi gnojivo, ne privlače insekte, nema bakterija, to je nova vrsta cvjetnog materijala, cijena je relativno visoka, pogodna za male sukulente.

7. Ljubičasti pijesak

Ornamentalna vrijednost ovog bazena je visoka, dajući osjećaj elegancije i elegancije. Njegova vodopropusnost je također dobra, ali cijena nije niska, može se koristiti za uzgoj dragocjenijih sorti.

8, Lonci za cvijeće za zaštitu okoliša

Kao što ime implicira, ova posuda za cvijeće koristi posudu za cvijeće razgradivog materijala. Biljna vlakna su glavna sirovina i imaju dobru propusnost za gas. U poređenju sa drugim loncima za cvijeće, prednost ekoloških lonaca za cvijeće je da mogu apsorbirati sunčeve infracrvene zrake tokom dana, tako da čak i na niskim temperaturama zimi, biljke mogu zagrijati i zimi u ovakvim "pametnim" posudama!

image

image