Nemojte koristiti ploče za cveće bez diskriminacije

- Jul 23, 2018-

Nemojte koristiti ploče za cveće bez diskriminacije

Ako kažete "dobar konj mora biti opremljen dobrom sedlom", onda "dobar cvet mora biti opremljen dobrim slatkom." Uzgajanje cvijeća nije samo pitanje zalivanja i zaprljanja nego i postavljanje odgovarajućeg cvjetnog lonca za cvijeće.


Ne koristite cvetne posude neselektivno.

Prije svega, prilikom izbora cvetnog lonca, moramo razmotriti najvažnije faktore - propusnost vode, propustljivost, što je osnovni zahtjev za većinu uslova za rast biljaka, posebno za korijen biljke. Zatim, prema svojoj situaciji, napravite konačan izbor od drugih faktora kao što su tekstura, izgled, cena i drugi faktori cvetnog lonca.


1.Pottery basin

Razlog zašto je bazen za keramiku popularan je zato što ima dobru propusnost vazduha. Možete odabrati prema debljini grnčarskog bazena. Što je manja debljina (to jest, tanji potisak), to je bolja prozračnost. Naravno, postoje prednosti i mane. Ako prekomerno pratite propusnost sliva, trebali biste znati da zadržavanje vode na slivu možda neće biti vrlo dobro.


2. Zidni bazen

Podrum za pločice je sličan u funkciji posude za keramičare, a što je bolja propusnost gasa, to je lošije zadržavanje vode, ali cijena je jeftinija. Ono što treba znati jeste da se zemljište za potapanje bazena uvek brzo suši, što može oštetiti korijene biljaka na ivici sliva. Osim toga, sama pločica je krhka, zahtijeva negu i izgleda gruba.


3.Tub

Kada je napravljen od drveća, vrlo je ekološko i dobro napravljen za izradu posuda, a takođe je i prozračan. Ali nedostatak je to što izaziva insekte i bakterije, a lako je pokvariti korijene biljaka.


4. Porcelanski sliv

Porcelanske lonci bi trebali biti stil koji će većina porodica cvjetova odabrati, ali lonci se ne dišu, pa ako izaberete porcelanski pot za podizanje cvijeća, potrebno je obratiti pažnju na to da li ima pore u dnu posude.


5. Plastični bazen

Zbog prednosti plastičnih materijala - laganih, ne krhkih, plastične lonci su takođe vrele prodaje, ali dobro zaptivanje plastike znači lošu propusnost gasa, tako da dugotrajna upotreba nije pogodna za rast biljaka.


6. Bambusov ugalj granule

Ovo je vrlo funkcionalan cvetni lonac. Sama bambusova čarolija imaju pore, što može osigurati stabilan sadržaj vode, a takođe može podesiti vlažnost kako bi se efikasno sprečilo korenje gnojenja biljaka. Istovremeno, bambusov ugalj takođe može štiti đubrivo, ne privlači insekte, ne proizvodi bakterije, smatra se novom vrstom cvetnog materijala, cena je relativno visoka, pogodna za male sukulente.


7. Ljubičasta peščana pot

Ovaj lonac ima visoku ukrasnu vrednost i daje osećaj elegancije i elegancije. Njegova propustljivost vode je takođe dobra, ali cena nije niska, može se koristiti za gajenje dragocenijih sorti.


8. Zaštita životne sredine cvetni lonci

Kao što to podrazumeva ime, ovaj cvetni sapun koristi saksiju razgradivog materijala. Biljna vlakna su glavna sirovina i imaju dobru gasnu propusnost. U poređenju sa ostalim cvetnim loncima, prednost ekoloških cvjetnih lonaca je što oni mogu apsorbovati sunčeve infracrvene zrake tokom dana, tako da čak iu zimi niske temperature, biljke se mogu zagrejati i zimiti u takvim "pametnim" posudama!

BK-8077,  BK-J471U.jpg

HINTS:

Kao i vlažne biljke, preporučuje se odabir plastičnih, porculanskih, bazena za zaštitu životne sredine. Ako je biljka koja nije naročito otporna na vodu, kao što je biljka pauka, bogato drvo, sretno drvo i više mesnate biljke, bolje je odabrati grnčarski umivaonik i pločice. Cvetne posude.


Uopšteno govoreći, cvjetni crijep sa visokim cijevima sa ušima u ustima i dubokoj unutrašnjosti pogodan je za vješanje biljaka (Changlan, itd.); za postrojenja sa velikim horizontalnim i horizontalnim lišćem, najbolje je odabrati posude sa velikim basenima. Što se tiče veličine cvetnog lonca, to zavisi od veličine biljke. Najbolje je obratiti pažnju na ljepotu cvetnog lonca kako bi se podudarala sa bojom postavljenog okruženja.