Pejzaž kreativnosti: Kako zalijevati različita godišnja doba uzgajanja cvijeća

- Aug 14, 2019-

Pejzaž kreativnosti: Kako zalijevati različita godišnja doba uzgajanja cvijeća

 

Vrtno cvijeće i zalijevanje trebaju biti u mogućnosti napraviti pravu količinu. Što više vode i izlijete, cvijeće će se osušiti, potrebno je manje sipati, cvijeće će istrunuti, što nije pogodno za rast cvjetnih bonsaija, mora biti utemeljeno na sezonskim promjenama i bonsai ispravno procijenite stvarno stanje . Evo nekoliko osnovnih principa za razumijevanje količine zalijevanja.


Kad se cvijet nalazi u fazi klijanja sjemena, treba mu više vode. Tlo treba održavati u vlažnom stanju. Ako je tlo malo suho, poškropite ga finom vodom za zalijevanje. U ranoj fazi razvoja sjemena, tlo može biti blago vlažno. Nakon što klice proklijaju, vodu treba postepeno reducirati da cvjetovi ne rastu.

image

Cvijet snažno raste u periodu cvatnje i listanja, te mu je potrebna velika količina vode. Zalijevanje treba da se pridržava principa „sušenje kroz oči“ i „uočavanje suvoće i vlažnosti“. Za neke cvjetove sa posebnim potrebama vode treba ih tretirati odvojeno. Osim toga, količina vode ne bi trebala biti prevelika, kako bi se spriječilo da se grane neprestano strše. Smanjuje nepotrebnu potrošnju hranjivih sastojaka, pogoduje nakupljanju hranjivih sastojaka i blagotvorno djeluje na diferencijaciju cvjetnih pupova.


Tijekom diferencijacije cvjetnih pupova, vodu treba smanjiti, a tlo održavati suhim, što pogoduje formiranju cvjetnih pupova, poput cvjetova šljive.


Tokom perioda cvatnje, cvjetove treba zalijevati manje, kako bi se razdoblje cvatnje uvelike produžilo. Zalijevanje za vrijeme cvatnje donijet će boju cvijeta i latice će uskoro izblijediti, skraćujući razdoblje cvatnje, što nije pogodno za gledanje.

Tokom mladog voćnog razdoblja tlo treba pravilno osušiti, a sadržaj vode ne smije biti velik. Inače, gornji pupoljci i bočni pupoljci u uspavanom stanju grana klijaju i stvaraju nove izdanke, natječući se mladim plodom radi hranjivih sastojaka i uzrokuju opadanje plodova. Nakon što se plod stabilizira, količina vode može se postepeno povećavati da bi se pospješio rast ploda. Kada se kožica oboji, to znači da je plod u osnovi zreo, a količinu vode treba smanjiti kako bi spriječilo da plod prebrzo sazri i produži vrijeme promatranja voća.


U jesen se cvijeće ne može zalijevati previše, saksije su previše vlažne, cvjetovi će proklijati jesenske izbojke, jesenski izdanci ne mogu sazrijeti prije zime, pa će pretrpjeti štetu od smrzavanja, koja troši puno ishrana, sprečava razlikovanje cvjetnih pupoljaka i cvijeće čini nesigurnim. Zimovanje.