Shvatite deset tačaka komposta i ne morate više kupovati đubrivo

- Jun 20, 2018-

Složite se sa deset tačaka kompostiranja i više ne morate kupovati đubrivo

Kompostiranje je veoma ekološki prihvatljiv način štednje novca. Istovremeno, vaše biljke mogu postati bolje. Jesen je najbolje vreme za kompostiranje.

Prema sledećoj metodi kompostiranja, kompostiranje ne smije biti smrdljivo, a može se dobiti najbolji i najefektivniji kompost.

Tabure za kompostiranje:

Ne stavljajte u kompost meso, mlečne proizvode, plastične mase, izvore mačaka (paraziti), jestiva ulja, obrađene ili kuvane hrane. Umjesto kompostiranja, oni će smrditi i uništiti kompost.

blob.png

Evo nekoliko savjeta za kompostiranje:

1, seckani

Listovi, listovi, trave, stare novine i sl. Moraju biti potpuno sjeckani i stavljeni u korpu za kompost. Cijeli blok je neznatan i teško se raspada. Morate da provedete neko vreme da biste oštetili ove stvari. Što je slomljen, to će se brzo raspasti.

2. Položaj za pozicioniranje

Kante za skladištenje su najbolje postavljene u dvorište ili na balkon, ne moraju često provjeravati situaciju, samo je potrebno dodati vrijeme kada postoji kućni otpad, a zatim se u potpunosti iskoristi, može uštedjeti mnogo vremena.

Nemojte uzimati te mesne proizvode u kantu za otpatke, lako je smrditi i bube.

3, kontejner za kompost

Možete napraviti ogradu za kompostiranje sa drvenim pločama. Naravno, to zahteva da imate dvorište. Ovo je vrlo dobar način. Ako želite kompostirati u malom prostoru, možete odabrati kompost crnog kontejnera (brzo grejanje brzo), dno je najbolje imati drenažu rupe.

Svakog sedmica pretvorite kompost tako da osnovni materijal može imati kiseonik i ubrzati fermentaciju.)

4, kompost i vlaga

Ako je kompost materijal potpuno suv, to nije dobro. Morate dodati malo vode njima. Kompost zahteva vlažno sredstvo, ali ne može biti potpuno natopljen, pa je veoma neophodno održavati određenu količinu vlage. Ako mislite da je kompost previše suv, možete dodati malo vode.

5, važnost drenaže

Ako je vaš kompost u zatvorenom posudu, to svakako može ubrzati proces fermentacije, ali obratite pažnju na odvodnju, dno drenažne rupe treba dodati tri sloja bodljikave žice ili gaze, neka voda odlijepa, pa da kompost neće biti previše vlažan, ali da bi se održala određena količina vode, moraju biti dostupne rupe za drenažu.

6, boje komposta

Kada se kompostiraju, postepeno će se raspasti i moći ćete da vidite boje u kompostu. Obično su zelene i smeđe. Morate se uveriti da su ova dva prosečna u količini. Zeleni materijal je nešto sa puno azota i smeđe. Supstance pripadaju kategoriji ugljenika, ovo su neophodni hranljivi sastojci za kompostiranje.

7, pažnja materijala

Pre nego što stavite travu, listove i listove u kantu za smeće, morate se uveriti da ove stvari nemaju previše insekticida ili herbicida. Ako ima previše hemijskih ostataka hemikalija, to će oštetiti čitav kompost. Đubrivo je takođe beskorisno i čak štetno.

8, ubrzati proces kompostiranja

Kombinat za skladištenje može na odgovarajući način ubrzati proces fermentacije. Moguće je povećati sadržaj vlage na vrhu kontejnera za kompost, a ako postoji meta, može se ubrzati proces kompostiranja.

9. Kako pomoći kompostu

Žučnica može ubrzati proces kompostiranja, ali i učiniti kompost plodnijim. Efekat na cveće biljke je takođe veći. Naravno, takođe možete testirati da li vaš kompost materijal sadrži puno ostataka pesticida. Ako više, svi će umreti.

10, utvrdite da li je kompost završen

blob.png

Bez obzira da li je kompostiranje završeno, zavisi od toga da li je materijal dekomponovan, dekompozicija završena, fermentacija je završena, a temperatura se vraća na sobnu temperaturu, što dovodi do komposta koji se može direktno koristiti.