Kineska biologija: 11 osoba sa specifičnim plazma tretmanom za rehabilitirane pacijente

- Feb 14, 2020-

Kineska biologija:

11 osoba sa specifičnim tretmanom plazme za rehabilitirane pacijente

Peking News Express Navečer 13. veljače China Bio je rekao da su u plazmi novooboljelih pacijenata sa pneumokoknom pneumonijom otkrivena antitijela s visokim titrom. Eksperiment je dokazao da on može efikasno ubiti novi koronavirus. Liječenje 11 teško oboljelih pacijenata postiglo je značajne rezultate. "


China Biological tvrdi da je nakon strogih ispitivanja biološke sigurnosti u krvi, inaktivacije virusa i testiranja na antivirusnu aktivnost uspješno pripremila plazmu bez ikakvih specijalnih sredstava za kliničko liječenje. U kineskom Institutu za biološke proizvode u Wuhanu, Sinopharm Wuhan Blood Products Co., Ltd., bolnici Prve ljudske bolnice okruga Jiangxia, centru za krv Wuhan, institutu za virusologiju Wuhan, Kineskoj akademiji nauka i Kineskom istraživačkom institutu za ispitivanje hrane i lijekova, u uskoj suradnji staviti u kliničko liječenje kritično bolesnih bolesnika.


8. veljače, koristeći novi program dijagnosticiranja i liječenja upale pluća coronavirusom (peto izdanje) kao vodiča, izvršena je prva faza novog liječenja plazme bez krošnje 3 kritično bolesnih bolesnika u Prvoj narodnoj bolnici Jiangxia Okružni i trenutno se leči od sledećih bolnica. Više od 10 kritično bolesnih pacijenata. Klinički su se nakon 12 do 24 sata liječenja glavni pokazatelji upale u laboratoriji značajno smanjili, povećao se udio limfocita, ključni pokazatelji poput zasićenosti kisikom u krvi i virusnog opterećenja, a klinički znakovi i simptomi značajno poboljšali.


"Xinguan specijalni besplatni proizvodi u plazmi su plazma davani visokim prioritetnim novim specifičnim antitijelima na virus krune koje su donirali pacijenti s rehabilitacijom, procesuirani nakon inaktivacije virusa i testirani na nova protutijela za neutralizaciju virusa krune i više patogenih mikroorganizama za novu krunsku pneumoniju. Liječenje kritično bolesnih pacijenata ".


Kineska biologija također je spomenula da su stručnjaci rekli da će iz perspektive kliničke patogeneze većina pacijenata s neokoronarnom pneumonijom nakon liječenja i rehabilitacije proizvesti specifična antitijela protiv neocoronavirusa u tijelu, koja mogu ubiti i očistiti virus. Trenutno, pod pretpostavkom nedostatka vakcina i specifičnih terapijskih lijekova, upotreba ovog posebnog preparata bez plazme za liječenje infekcije neokoronavirusom je najefikasnija metoda koja može značajno smanjiti smrtnost kritično bolesnih pacijenata.


Prema China Biological, pod pretpostavkom trenutnog nedostatka vakcina i specifičnih lijekova, plazma rekonvalescentnih pacijenata koji se oporavljaju od neokoronarne pneumonije najpristupačniji je resurs za kliničko specifično liječenje.


Kineska biološka inicijativa Novi lijekovi za koronarnu pneumoniju donirali su plazmu. Uvjeti davanja uključuju „Rehabilitaciju novooboljelih od koronarne pneumonije u dobi od 18 do 60 godina, potvrđenu infekciju novim koronavirusom, trenutno zdravstveno stanje nakon pražnjenja, druge neugodnosti i spremnost da doniraju vlastitu plazmu pomaže drugima“ i još mnogo toga.

Prema sadržaju prijedloga, trenutna adresa darivanja je u Domu za darivanje krvi (Centar za davanje plazme za nove pacijente za rehabilitaciju koronarne pneumonije) (br. 234 cesta Jiefang, okrug Wuchang, grad Wuhan), a kontakt broj za donaciju je 13871360262 (Wu Xiao), 17771457302 (Mao Min), 13886033659 (Mei Yu).


Uveče 13. februara novinar iz Pekinških novosti nazvao je gore navedeni kontakt za donaciju. Osoblje je reporteru reklo da je kuća za darivanje krvi podignuta i da se može formalno darivati sutra. Sada je i njegov telefon uključen 24 sata dnevno. Pozovite sastanak za darivanje krvi.


Prema trenutnim podacima, provincija Hubei je kumulativno potvrdila 48.206 pacijenata s novom koronarnom pneumonijom i izliječila 3.441 pacijenta