Bambusova vlaknasta korijena: degradirajuća dekompresija na Zemlju

- Apr 09, 2018-

Bambusova vlaknasta pecica: "Degradirajuća" dekompresija na Zemlju

       

Bambusov lonac izrađen od bambusovih praha kao sirovine su zaista zeleni i prirodni proizvodi za zaštitu životne sredine. Posle puštanja na tržište, oni su veoma pohvaljeni od strane evropskih i američkih kupaca. U poređenju sa biodegradabilnim proizvodima napravljenim od kukuruznog skroba, lonci bambusovih vlakana su primitivniji po izgledu i jeftiniji i koriste punu upotrebu bogatih bambusovih resursa.

blob.png

Posudama od bambusovih vlakana namiri namaz bambusovih listova. U poređenju sa posuđem napravljenim od kukuruznog skroba, boja bambusovih vlakana nalazi se bliže bojama ljubičastog peska, a površina lonaca takođe ima sjaj od emajla. Bambusov lonci su razgradivi proizvodi.


Pošto se plastika teško degradira, do kraja ovog milenijuma zemlja u kojoj živimo biće zauzeta od plastičnog otpada. Nakon stotina miliona godina, možda je ljudska vrsta dugo izumrla, a jedina stvar koja može dokazati da je ljudska civilizacija postojala je samo ostatak plastičnog otpada. Kad god vidite takve izveštaje o plastičnom otpadu, uvek ste u žurbi. Naša zemlja i zemlja na kojoj živimo zavise od potrebe za biorazgradivim proizvodima. Bambusov cvetni proizvodi su izvezeni u Evropu, Ameriku, Jugoistočnu Aziju i druge zemlje i regione, a favorizuju ih domaći i strani kupci.

blob.png

Ranije su tradicionalni proizvodi od plastike kritikovani zbog toga što su teško degradiraju prirodno i ozbiljno zagađuju životnu sredinu, dok se bambusov lonac za prah samorazgovara u zemljištu.


Kineski izvori bambusa su veoma bogati, a lokalni materijali mogu rešiti problem sirovina. Štaviše, bambus je jeftin i obnovljiv, i to je najprikladniji i idealan materijal.


Korišćenje razgradivih proizvoda znači dekompresiju zemlje. Nadamo se da će sve jedinice, odjela, hoteli i obični ljudi sve ustanoviti ekološku svijest i koristiti što više razgradivih proizvoda.