Pismo cijelog osoblja i diplomanata virusa Wuhan

- Feb 20, 2020-

Pismo od cjeline

osoblje i diplomski studenti virusa Wuhan

Svo osoblje i studenti:


Od izbijanja nove epidemije krunske upale pluća, članovi stranke, kadrovi, zaposleni i diplomirani studenti čitavog instituta odlučno su sproveli središnju politiku stranke i raspoređivanje partijske grupe, strogo se čuvajući od epidemije, i preuzeli inicijativu da poduzmu inicijativu. naučna i tehnološka istraživanja. Ali nedavno su glasine na Internetu upletene u neke glasine o našem institutu, poput "novog virusa krune nastao iz umjetne sinteze", "virus je procurio iz P4", "vojska je preuzela P4", "istraživač je umro zbog virusa curenje "," diplomski student je "Nula 'pacijenti", "izvještaj istraživača o stvarnom imenu rukovodstva instituta" itd., izazvali su stalnu pažnju iz svih slojeva života, nanoseći veliku štetu našem istraživačkom osoblju koje pridržavali se prve linije znanstvenog istraživanja, a također su se ozbiljno miješali u hitna naučna istraživanja koja sam poduzela u ratnom zadatku.


Od izbijanja, naš institut je učinio sve da izvede znanstvena istraživanja. Naše kolege i školski kolege odazvali su se pozivu instituta i preuzeli inicijativu da odustanu od proljećnog festivala kako bi se prevladali mnogi poteškoće, strogo implementirali odredbe o prevenciji i kontroli epidemije te laboratorijskom upravljanju biološkom sigurnošću i borili se protiv vremena i noći. Borite se u prvoj liniji "epidemije" i ispunite odgovornosti i odgovornosti naučnih i tehnoloških radnika u "inoviranju nauke i tehnologije, služenju zemlji i služenju narodu". Platforma klastera biološke sigurnosti našeg visokog nivoa pridržava se svrhe otvaranja prema domaćim i stranim zemljama, a pruža i snažnu podršku relevantnim znanstvenim istraživanjima novih coronavirusa u zemlji i inozemstvu.


Uveče, 30. decembra 2019., nakon primanja uzoraka neobjašnjive upale pluća iz bolnice Jinyintan u Wuhanu, naš institut je preko noći organizirao snage kako bi se riješio problema 72 sata. 2. januara 2020. godine utvrđen je čitav niz genoma novog virusa krune. Soj virusa izoliran je 5. maja. Nacionalna banka virusa stavljena je u skladište i standardizovano čuvanje 9. januara. Kao jedna od imenovanih agencija Nacionalne zdravstvene komisije, niz virusa dostavljen je Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji 11. januara. . Istovremeno je provedeno mnogo posla na područjima identifikacije patogena, sljedivosti virusa, otkrivanja patogena, antivirusnih lijekova i cjepiva, uspostavljanja modela životinja itd., A postignut je i dobar napredak. Pored toga, kao jedna od imenovanih ustanova u Wuhanu, naš institut je učestvovao u patogenom testiranju nove kronične virusne pneumonije. Od 26. januara otkriveno je ukupno oko 4.000 uzoraka brisa grla kod pacijenata sa sumnjom na novu pneumoniju krunice. Tim osoblja i studenata završava otkrivanje patogena u gradu Huanggang i doprinosi prevenciji i kontroli epidemije.


Osvrnuvši se na naporan rad proteklih mjesec dana ili tako nekako, imamo čistu savjest!


Epidemijska situacija Trenutno su naučna i tehnološka istraživanja temeljna linija rata. Ujedinimo se oko Centralnog komiteta stranke sa svojim drugom Xi Jinpingom u svojoj srži, odlučno odgovorimo na poziv Centralnog komiteta stranke i pružimo punu ulogu ulozi borbene tvrđave partijskih organizacija na svim razinama i uzornoj ulozi Članovi stranke i kadrovi u naslovnoj liniji naučnog istraživanja! Molim sve da ojačaju svoje samopouzdanje, uklone smetnje, ujedine se i učine dobar posao u naučnim i tehnološkim istraživanjima i prevenciji i kontroli epidemija. Koristite čvrste rezultate da biste odražavali misiju i odgovornosti „nacionalnog tima“ u nauci i tehnologiji. Snažna tehnološka podrška!


Trenutno Kina naporno radi! Hajde u Wuhan! Naš Institut za viruse Wuhan također se mora puniti gorivom!

Svi članovi rukovodećeg tima Instituta za virusologiju Wuhan, Kineska akademija nauka


19februara 19, 2020