12 Vrtlarski trikovi, stvarajući prekrasan balkon za sekunde

- Jul 16, 2018-

12 vrtlarskih trikova, stvarajući lijepu terasu u sekundama

Vrtlarstvo je umetnost i tehnologija. Da biste napravili svoj vlastiti balkon ili dvorište prelepom, ne samo da se brinete o sebi, već i da savladate neke male vještine u bašti. Urednik je posebno organizovao 12 saveta za vrtove i nadao se da čitaoci mogu učiti od njih i ukrasiti njihove terase.


✿ kućni alati za baštu ✿


12 vrtlarskih trikova, stvarajući lijepu terasu u sekundama

Postoji mnogo alata za baštovanstvo, kao što su lopata, taro, lopata, makaze, itd. Kako se ovi alati uklapaju bez sviranja u kuću? U ovom trenutku, potreban je držač alata za DIY i držač alata pričvrstite na slobodni zid. Ovaj držač alata štedi prostor i lako ga je pristupiti. Kako napraviti drveni držač alata? Možete koristiti odbačeno drvo, četkati svoju omiljenu boju za pigment i anti-korozivnu boju, a zatim popraviti odbačeno gvozdeno lopato na drvenom ramu, jer se kuka lopate može koristiti za visenje drugih gadžeta. Na drvenom ramu možete takođe nokat nokte i koristiti ga kao kuka. Dno drvenog rama može se napraviti u ležištu sa nekim malim alatima kao što su makaze.


✿ Zamenite fragmente cvetnog lonca i napravite oznake ✿


12 vrtlarskih trikova, stvarajući lijepu terasu u sekundama

Ponekad kada slučajno slomimo cvetni lonac ili vazu, nemojte žuriti da odbacite ostatke, jer ti "otpad" i dalje može najbolje iskoristiti. Slomljene cvjetnice mogu biti lijepo uređene sa balkonima ili baštenskim vrtovima. Može se koristiti za uzgajanje cvijeća, stvaranje primitivnog stanja rasta biljaka ili korištenje za stvaranje pejzaža i dodavanje književne atmosfere u vrt. Za neke terakotske krajeve, možemo ga koristiti i kao biljnu etiketu, koristite mozaični olovak da napišete naziv postrojenja na ostatku ili napravite neke gravure sa bojom, a zatim ubacite komade u zasadeno cveće na način koji vam se sviđa . U zemljištu se pločice terakota i cvijeće i biljke odražavaju jedni druge, a ljepota je također fascinantna u nekoliko sekundi.


✿ Upotrebljavajte vodonik peroksid


12 vrtlarskih trikova, stvarajući lijepu terasu u sekundama

Vodonik-peroksid se može koristiti ne samo za dezinfekciju, već i za uzgoj trava i rastućeg cvijeća. Vodonik-peroksid može da tretira korensku rotaciju i razne gljivične infekcije. Korijen gnojenja cvijeća je zbog prekomernog zalivanja, što dovodi do smanjenja kiseonika u tlu, što dovodi do gušenja korena do propadanja. Jednom kada cvet ima korijensku gnilobu, potrebno je samo 3% hidrogen peroksida miješati sa 1 litar vode, prskati na tlo biljke, povećati kiseonik u tlu i poboljšati okruženje rasta biljke. Pored toga, vodonik peroksid može promovirati klijavost semena biljke i sprečiti štetočine i bolesti.


✿ Koristite medu da sečete i raste ✿


12 vrtlarskih trikova, stvarajući lijepu terasu u sekundama

Med koji obično jedemo takođe se može koristiti za vrtlarstvo. Med sadrži enzime koji promovišu rast korena i mogu se koristiti kao hormon za uzimanje korenja. Med može pomoći biljkama da iseču korenje, pomognu biljkama da rastu brzo i pomognu biljkama da spreče gljivične infekcije. Kako bi se povećao stepen preživljavanja biljnih sjeckica, sečnjaci se mogu potresati u medu, a zatim ubaciti u tlo.


✿Handy pena ✿


12 vrtlarskih trikova, stvarajući lijepu terasu u sekundama

Ako imate preostale pelene u vašem domu, nemojte biti previše nervozni da ih date, ne bacajte ih kao smeće, možete ih koristiti za podizanje cveća. Stavite pelenu ispod dna cvetnog lonca, zatim popunite tlo i biljne biljke pomažu zemljištu da zadrži vodu. Iako se to čini čudnim, vrlo je praktično. Naročito ako posadite košuljicu ili plitak cvet od cvijeća, nećete pustiti da voda popije nakon zalivanja. Ovo je takođe veoma pogodno za neke suhe površine.


✿ Koristiti Epsom soli kako bi se poboljšala stopa transplantacije uspjeha


12 vrtlarskih trikova, stvarajući lijepu terasu u sekundama

Epsom soli, ili magnezijum sulfat, također imaju odličan efekat na sadnju cvijeća i biljaka. Općenito, mala sječa nakon presađivanja mogu se lako ugasiti. U ovom trenutku, u cilju poboljšanja stope uspeha presađivanja, možete pokušati koristiti Epsom soli. Prvo, kopati lonac zemlje u rupu, posuti oko 50 mg Epsom soli, ne previše, zatim pokrivati tanak sloj tla, a zatim biljiti sadnice, vredi napomenuti da korijene sadnica ne treba direktno izloženo. Epsom soli. Epsalne soli sadrže magnezijum koji je potreban za rast biljaka, a žuti list biljaka je uzrokovan nedostatkom magnezijuma. Ovo se može riješiti samo korištenjem Epsom soli. Osim toga, Epsom sol može da stvori biljke cvetaju više cvijeća i proizvode više voća. Takođe je veoma korisno koristiti Epsom soli u ružičastom, paradajznom i drugim voćem.


✿ Oplodite preostalu vodu kuvanim povrćem


12 vrtlarskih trikova, stvarajući lijepu terasu u sekundama

Često koristimo vodu za pranje pirinča, ali retko koristimo vodu koja je ostala u kuvanju da bi napravila đubrivo. Zapravo, voda koja je ostala u kuvajućoj jarci ili vodi koja je ostala u pareni posudi, ili voda koja je ostala u kuvanju jaja, veoma je dobra za zalivanje cvijeća. Međutim, treba napomenuti da se ohlađena voda koristi za ishranu cvijeća i biljaka. Ova vrsta ponašanja vode je jedna od najboljih.


✿Pitanje, dopunjavanje, obrezivanje


12 vrtlarskih trikova, stvarajući lijepu terasu u sekundama

Da bi biljke postale bujne, osnovni rad mora biti napravljen na vrhu, na vrhu i na trim. U principu, nadopunjavanje i nadopunjavanje su pogodne za trava, a obrezivanje je pogodnije za drvene biljke. Princip dopunjavanja, prelivanja i obrezivanja je isti, odnosno uklanjanje gornje ivice biljke može im pomoći da postanu zdravije i sprečavaju konvulzije. Ponekad se previše brinemo o cvjetovima i biljkama, tako da oni ne dobijaju malo štete, ali su neophodni napitci, topanje, obrezivanje itd. Kako bi se biljke bolje razvile.


✿ novine osim weeds-a


Pored korova u novinama, iako zvuči neverovatno, to je neka vrsta baštovanstva veštine jednom i zauvek. Ako postavite puno cvijeća i koristite novine, možete dugo voditi od upravljanja korovima. Poseban pristup je: prvo mokri zemlja sa vodom, a zatim pokrivati novine korovima, ostaviti prostor za sopstvene biljke, a zatim vlažne novine, pokrivati 3cm mrtvih listova i komada drveta. Na ovaj način, najmanje jedna četvrtina neće biti sramna, pa čak i neka zemlja neće uzgajati korov dva uzastopna godina. Pošto vlaga lako može prodreti kroz zemlju kroz novine, prekrivene komadima drveta ili slomljenim listovima, može sprečiti da se novine odvedu.


✿ Ispitivanje kiseline i alkaliteta u zemlji kod kuće


12 vrtlarskih trikova, stvarajući lijepu terasu u sekundama

Biti sposoban da testira kiselost i alkalitet zemljišta kod kuće ne može vam reći tačan pH, ali bar vas obavestite da li je tlo kiselo ili alkalno. Uzmite uzorak tla. Ako se naliješe u kiselini, to znači da je zemlja alkalna. Ukoliko se bubnjava u sode za sjemenje, to znači da je tlo kiselo. Budući da su biljke takođe podijeljene na kisela tla i alkalna tla, ova metoda može vam pomoći da sadite prave bilje.


✿Ladder ✿


12 vrtlarskih trikova, stvarajući lijepu terasu u sekundama

Koristite odbačene drvene trake, nakon jednostavnog lakiranja, postavite ih sa ekserima, odraslim likovima, a zatim se možete pretvoriti u praktični cvetni štand. Cvetni štandić lestve za košču može uštediti puno prostora i posebno je pogodan za balkon sa relativno uskim prostorom. Pošto je materijal jednostavan i lako se može dobiti, on vam takođe može uštedjeti nešto novca, što je multiplikator.


✿ Simpatični baštenski alat


12 vrtlarskih trikova, stvarajući lijepu terasu u sekundama

Ukoliko ne želite da koristite nosač alata, urednik predlaže da možete pokušati da mešate pesak i mineralno ulje u posudu za terakotu. Nakon upotrebe alata za baštu, možete ga direktno umetati, što je pogodno za skladištenje. Takođe pomaže u čišćenju i održavanju ostatka alata.