Cvetne posude

- Dec 28, 2017-

Cvjetni lonac, cvijet sa posudom, za velika usta na dnu velikog kruga ili šarenog trapeznog oblika. Cveće posejane u različitim oblicima cvijeća, različitih veličina. Proizvođači cvijeća ili cvjetari mogu odabrati cvetne posude u skladu sa karakteristikama i potrebama cvijeća i karakteristikama cvetnih lonaca. Prema različitim materijalima, mogu se podijeliti u više vrsta.

Flowerpot se koristi za podršku korišćenju privatnih vrtnih vila sličnih objekata, i široko se koristi u uređenju pejzaža i pejzažnom inženjerstvu, među kojima su lonci lončića najtraženiji učinak. Prema Kini

saksija

Flowerpot (2 slike)

Definicija: Lonci su kontejneri u obliku lončića napravljeni od gline, porcelana, plastike, kamena i proizvoda od drveta, itd. Oni se uglavnom koriste u uređenju prostora, uređenju prostora, privatnim vrtovima i stambenom pošumljavanju.

klasifikacija

Prema materijalu

Cveće posejane u različitim oblicima cvijeća, različitih veličina. Proizvođači cvijeća ili cvjetari mogu odabrati cvetne posude bazirane na karakteristikama i potrebama cvijeta i karakteristikama cvjetnog lonca. Evo nekih najčešće korišćenih lonaca.

FRP cvetni lonci: poznati i kao FRP cvetni lonci, napravljeni od glinene skulpture ili plesni. Različiti stilovi, izdržljivi, bez deformacije, otporni na koroziju. Kompletna specifikacija. Površina može učiniti različite efekte boje.

Pečenice: Ovaj pot je napravljen od finih rezbarija peščara, šarene, najbolji je materijal u loncu, površina može učiniti efekat.

GRC Cement Lonci: Ovaj lonac je opterećen. Dodajte cvjetnu posudu antikoroziju, imitaciju, imitaciju korozivnih materijala i vlaknastu tkaninu, izdržljive, površinske efekte mogu se učiniti od efekta raspršene boje.

Magnezitni lonac: Magnezija pomešana sa slanim rastvorom, dodavši modifikator, mešana gusta zrna na staklenoj mrežnoj tkanini, čineći potrebne posude. Ovaj pot je jeftin i ima raznovrsne stilove. jak i čvrst. Butik za unutrašnju dekoraciju.

Lončeni sliv: poznat i kao blatni sliv, gorionik. Ovaj lonac je napravljen od gline, sa crvenim i sivim, dobrom drenažom i prozračnom zračenjem, nizom cenom, kompletnim specifikacijama, najpogodnijim za kućnu upotrebu.

Ziša: poznat i kao lonci i tanjiri. Proizvodnja sofisticiranih, jednostavnih i velikodušnih, uglavnom ljubičastih, kompletnih specifikacija, ali njegova propusnost, disanje performanse su manje od posude za pločice. Koristi se za sadnju visokog vlažnog cvijeća, može se koristiti i kao skup posuda.

Porcelan: porcelanska blato, obojene glazure. Sofisticirana tehnologija, čista i elegantna, zgodna po izgledu. Nedostatak je slaba propusnost odvodnjavanja vazduha. Višenamenski bazen za lonce, koji se koristi za ukrašavanje unutrašnjeg ili izložbenog cvijeća.

Glazirane lonci: lonci oslikani različitim bojama na glazuri, predivan izgled, različiti oblici. Polirani unutar i izvan glaziranih lonaca diše slab, ekvivalentan sloju stakla iznutra i spolja. Postoji i grnčarski lonac koji je zastakljen samo na spoljnom zidu, što je pogodnije za dugotrajno izlaganje i sadnju zbog činjenice da unutrašnji zid nema emajl i zadržava prirodu keramike i ima izgled estetike i unutrašnje hidrofobne i prozračne osobine. Foshan Shiwan Shiwan posude napravljene za butik, elegantne i lijepe i praktične.

Vodeni bazen: Na dnu sliva nema vodene rupe, tako da se koristi za kultivaciju cvjetova hidroponike kao što je narcis.

Plastični umivaonik: lagani materijali, izdržljivi, bogate boje, jeftini i jednostavni za korištenje. Ali ne prozračno, nepropusno, u uzgoju bez soje. Ako se koristi za cvetanje, treba obratiti pažnju na negovanje fizičkih svojstava zemljišta, tako da je opušteno i prozračno za prevazilaženje nedostataka plastičnih lonaca. Plastični lonci su najpogodniji za sadnju vlažnih cvjetova otpornih na vodu, kao što su kišobran, Monstera, Calla, Guangdong Evergreen i tako dalje. U rasadničkoj fazi, obično se koristi mali meki plastični bazen (posuda za ishranu), jednostavan za korištenje.

Kameni umivaonik: prirodni kamen, živopisna, dobra selektivnost, ali težija, ne treba staviti na sto.